GIMP - Pomoc

Witam.

Mam problem dot. programu GIMP. Mam wersję 2.6.3. Pytanie: Jak można usunąć napisy z jakiegoś zdjęcia. Przykładowo:

The_Last_Legion_poster_72dpi.jpg

Proszę o odp.

Heh. Nie da rady usunąć. I nawet jak byś usunął to by było to piractwo, ponieważ ukradłeś komuś pracę. :wink:

Dałem przykład zdjęcia. A da wogule w jakimś programie to zrobić?

W żadnym programie nie da rady tak zrobić… :wink:

Dobra dzieki za odp.

dałoby rade usunąć napisy ale musiałyby się one znajdywać na jakimś elemencie zdjęcia gdzie jest mało szczegółów, wtedy w gimpie narzędziem do klonowania można usunąć taki napis.

W photoshopie też tak można, ale jak pisałem wcześniej jest to kradzież. (Kradzież następuje wtedy, gdy się opublikuje przerobioną i nieswoją pracę)

Ale krzysieqk nie powiedział, że chce to opublikować ;p Prosił tylko o odpowiedź ;p

krzysieqk , spróbuj klonowaniem, a potem ewentualnym rozmyciem czy rozsmarowaniem.

Z góry to nie byłby zbyt wielkie kłopot, ale te dolne napisy…

krzysieqk ,

Poczytaj - Konkretne tematy… ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post. Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty - proszę użyć przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif

Miałem kiedyś swoje zdjęcia, niestety były z datą na żółto. Photofiltre`em zacząłem je edytować i… daty poznikały. Po prostu musisz kombinować, tu rozmyć, tu dokolorować, tu wyciąć, tu wkleić, tu ściemnić.