Glary Utilities-menu kontekstowe

Glary Utilities Pro używam od 2009 roku,jednak dopiero w wersji 3 pojawiły się “zgrzyty”. Otóż w wersji 2 bez problemu funkcje (do wyboru) były dostępne w menu kontekstowym.Wersję 3 po raz pierwszy zainstalowałem na początku br.,jednak szybko z niej zrezygnowałem ze względu na brak opcji menu kontekstowego-powróciłem do “dwójki”. Przedostatnie aktualizacje (v.3.6) “wymusiły” przesiadkę do “trójki” i pomimo iż jest to już kolejna,chyba czwarta wersja “trójki” funkcji menu kontekstowego nie ma,oczywiście w ustawieniach są one zaznaczone jednak w samym menu brak!

Może ktoś z Was ma na to jakiś sposób? Chyba,że błąd tkwi w samym programie-pozdrawiam,proszę o sugestie :slight_smile:

Ciekawe co piszesz! Używam też od paru lat Glary Utilities, ale i w nowej (wczorajszej!) wersji menu kontekstowe u mnie działa i pokazuje kilka pozycji do wyboru. Wynika z tego, że błąd raczej nie tkwi w programie.

@ Poraj wynika z tego,że sam pogram jest OK,ale w takim razie gdzie u mnie może tkwić błąd? Jak wspomniałem “dwójce” nie było żadnych problemów…

Dlatego ja też nie rozumiem skąd ten problem. Niestety, nic nie przychodzi mi do głowy, chociaż nie wykluczone, że menu kontekstowe zostało zablokowane jakimś innym programem. Celowo, przed chwilą, włączyłem i wyłączyłem pozycje kontekstowe w swoich ustawieniach Glary. Na Windows’ie 7 działa wszystko bez zarzutu, czyli pojawiają się i dają usuwać poszczególne pozycje.

@ Poraj czytałem Twoją recenzję (http://www.dobreprogramy.pl/Glary-Utili … 13276.html) pod programem i wydaje się,że przyczyna leży właśnie w nadinstalowaniu ,jak to określiłeś “na kupę”. Przeinstaluję program i zobaczę czy to coś dało. :slight_smile:

Dodane 24.07.2013 (Śr) 10:22

Niestety,przeinstalowałem program i nic to nie zmieniło-jestem w punkcie wyjścia.