Ta jest 5 cm głębsza, to jest szansa, że napęd wejdzie. Swoją drogą, kiedy te obudowy tak skarlały, że trzeba na to zwracać uwagę? Komu przeszkadza zrobić ją z zapasem na wygodne ułożenie kabli?
Cena blachy to i maleją. Z drugiej strony też chyba staniały, może nigdy nie zwróciłem uwagi ale da się kupić taką w okolicach 60 zł co jest dla mnie śmiesznie tanie - zawsze myślałem, że obudowa zaczyna się od 150 zł i to za najtańszy szrot*.
* wiem, że dla prawdziwych moderów i 300 zł to szrot
@anon41799040 a coś z portami USB z przodu / pod kątem zamiast u góry? Boję się, że będą nieużyteczne pod biurkiem…
Np. Cooler Master N300 ma prawie 50 cm głębokości, może takie cudo?
Ale rzeczywiście jak się przyjrzeć to widać wycięcie. Tylko wciąż mam obawy, że napęd DVD iHAS122 Liteon będzie kolidować z MOBO. On ma 17 cm. Plus 24.4 cm płyty = 41.4 cm. A głębokość ze specyfikacji równa 43.3 cm.
Patrząc na budowę pierwszej z nich (100R) można odnieść wrażenie, że będzie problem z wentylacją - wąskie wloty po bokach obudowy. Komentarze na stronie Moreli to potwierdzają.
Pozostałe dwie mają paskudne wnęki na stację dyskietek
Zawsze można czytnik kart wpasować Ale ogólnie w tym wypadku względy estetyczne (o ile obudowa jest zwyczajnie stonowana - a te są) mają drugorzędne znaczenie. Czyli lepiej Cooler Mastery… Szczerze mówiąc chyba ten N300 lepiej mi leży No nic, pomyślę jeszcze i pewnie zamówię. Mam nadzieję, że nie będzie problemu ze zwrotem poprzedniej