Głośnik SU-05 oberwane kabelki - jak naprawić?


(1999seba1999) #1

[iNFO]

Siema. Na wstępie mówię od razu, że nie wiem czy dobrze wybrałem dział, gdyż żaden nie pasował do mojego problemu, tym bardziej, że forum to nie zajmuję się (chyba) takimi sprawami, ale uznałem, że jest tu dużo specjalistów od tego, także postanowiłem spróbować.

 

[PROBLEM]

Głośnik wgl nie gra. Kabelki, które widać na zdjęciu niżej (lub w link’u jeszcze nie wiem) były poprzerywane :confused: Nie były do niczego podpięte tylko zakończone plastikiem i zalutowane do jego środka (tak że końcówki siedziały w środku plastiku). 

 

[PYTANIE]

Czy przylutować te kabelki tak jak są do tego plastiku w te same miejsca, czy raczej zrobić to jakoś inaczej? Nie wiem czy w środku tego plastiku coś jest i czy kable nie muszą się tam w środku z czymś stykać w takim razie bym musiał chyba otworzyć ten plastik.

 

Ktoś się na tym zna i wie co zrobić?

http://zapodaj.net/020fd03f20236.jpg.html

http://zapodaj.net/560cc393e8f9f.jpg.html

<a href=http://zapodaj.net/020fd03f20236.jpg.html>20150227_154512.jpg</a>

<a href=http://zapodaj.net/560cc393e8f9f.jpg.html>20150227_154537.jpg</a>


(Narv) #2

Patrząc na te zdjęcia można wywnioskować, że:

  • każdy kabel jest podłączony do osobnego pinu,

  • każdy kabel ma inne oznaczenie (plus, minus, kropka).

 

Jeżeli coś jest połączone z tym przewodem oznaczonym kropką to już dalej na płytce, na pewno nie we wtyczce. Podłącz kable, tak aby ich oznaczenia były w tej samej kolejności co na tych zdjęciach widocznych na forum elektrody i powinno działać.


(jarekm26) #3

Przecież na tym zdjęciu dokładnie widać gdzie powinny być podłączone we wtyczce

te trzy kableki…

http://obrazki.elektroda.pl/1132987000_1408374301.jpg

 

Po ich oznaczeniach wnioskuje że to kable od zasilania +.- i masa,

i lepiej to podłączyć poprawnie…


(1999seba1999) #4

Z drugiej strony pisze pod tym wejściem: CN3 jeżeli ma to jakieś znaczenie :stuck_out_tongue_winking_eye: