Głośniki 5.1 Jak podłączyć?


(Sznuri 86) #1

Witam. Mam w posiadaniu głośniki iBOX SP 690 i karte Creative Audigy LS Audio Processor i za nic nie moge ich podłączyć. Tzn mam je podłączone ale jak na panelu subwoofera przełączam je żeby odbierały w trybie 5.1 to w ogóle nie słychać tylnich głośników i subwoofera. Mam nadzieje że zrozumieliście coś z tego bo ja już sam nie wiem co pisze :wink:


(Tofifik12) #2

Musisz ustawić sobie w karcie dźwiękowej na głośniki tyle :stuck_out_tongue:


(Sznuri 86) #3

ale ja mam wszystko na maxa podniesione :frowning:


(jarsyb) #4

Witam ... o ile dobrze kojarzę to masz karte taką samą jak ja.... tez mialem ten problem..:slight_smile:

a wiec tak:

  1. na dole obok zegara masz taka ikonę głośnika (nie chodzi tu o standardową systemowa). klikasz na to 2 razy.

  2. w otwartym oknie szukasz takiego przycisku "EAX Settings" klikasz na to.

  3. otworzy się znowu okno z dwiema zakładkami "Effects" i "CMSS 3D" wchodzisz w ta druga.

  4. tam zaznaczasz "Enable CMSS 3D Surround" i zaznaczasz jeszcze "stereo surround".

i wszystko gra i buczy:) pozdrawiam:)


(Kamil2993) #5

na system 5.1 przełączyć :slight_smile:


(Tofifik12) #6

"jarsyb" chodziło mi o to co napisał kolega :stuck_out_tongue: Na 100% powinno działać ja tak samo miałem :slight_smile:


(Sznuri 86) #7

Faktycznie pomogło :slight_smile: ale jest jeszcze jeden problem :frowning: nie słysze subwoofera:( o dziwo w w tych panelach jest mozliwosc przetestowania i tam wszystko jest ok a jak odpalam muze to lipa zero basu :frowning:


(Tofifik12) #8

Może masz wyciszony na subwooferze??


(Sznuri 86) #9

no wlasni nie. i fazka jest taka ze jak na subwooferze przelacze na dzwiek 2.1 to cos tam troche go słychac ale jak na 5.1 to nic a nic.

W dniu 16.07.2008 , o godzinie 19:56 został dopisany post przez SzNuRi

"jarsyb" znalazlem tam jeszcze taka opcje Creative speaker seattings i tam jest zakładka Bass management zaznaczyłem tam bass redirection i subwoofer gain i bass dziala. ale jest tam jeszcze zakładka bass boost i chodzi mi o to do czego to jest i czemu nie moge tam nic przestawić :?: :?:


(jarsyb) #10

"SzNuRi" ciesze się ze choć w części pomogłem :slight_smile: ta opcja o którą pytasz "bass boost" jest aktywna tylko wtedy gdy w zestawie nie ma subwoofera np. 4/4.1 wtedy bas jest podawany na zwykle glośniki.


(Sznuri 86) #11

"jarsyb" Sorki że tak puźno ale WIELKIE DZIĘKI za pomoc :slight_smile: