Tak jak w temacie… Mam głośniki Creative 6.1, płyta muzyczna zintegrowana na płycie głównej ( Asus P5Q Deluxe ). Sterowniki zainstalowane oryginalne ze strony producenta specjalnie do tej płyty, czyli program SoundMAX BlackHawk. System: Vista Sp1
Mam problem… przejrzałem już google… :evil:
Otóż gdy naciskam na test głośników w tym całym programie grają wszystkie po kolei, każdy się odzywa. Nawet gdy w winampie czy innym odtwarzaczu podczas słuchania muzyki klikne test to również każdy głośniczek ładnie gra razem z muzyką puszczoną w odtwarzaczu. Natomiast gdy odpale po prostu Winampa czy jakiś film w media classicu czy czymś innym działają mi tylko dwa głośniki z przodu i subwoofer ! Co zrobić żeby działały wszystkie ?
Co już próbowałem:
-
wchodziłem w pluginy w winampie i zmieniałem na wyjściu na mój sterownik, później restar i dalej nic
-
podłączałem głośniki na wszystkie możliwe chyba sposoby do płyty… też nic, ciągle grają dwa
-
reinstalowałem winampa, nic
-
zainstalowałem specjalny plugin do głośników 5.1, chociaż że mam tą najnowszą wersję winampa która bez wtyczek powinna obsłużyć taki zestaw, też nic.
-
głośniki w sterowniku są wszystkie włączone i na maksa podgłoszone
A jak wchodzę w test w tym sterowniku, chodzą wszystkie ! Szok. Co zrobić ?