Głośniki Creative 5,1 działają tylko 2


(Kuba Lider) #1

Witam. Mam głośniki Creative Inspire T 6060. Przed formatowaniem działały wszystkie nic nie przepinałem sterowniki instalowałem już po kilka razy. W właściwościach wszędzie jest poustawiane na 5,1. w teście głośników wychodzi że wszystkie działają , ale jak słucham muzyki to działają tylko 2 i subwoofer. Jeżeli macie jakieś pomysły to pisać ;p


(Pawelo 1986) #2

Już wiele razy był poruszany ten temat. Jeśli nie masz muzyki w 5.1 tylko w stereo to będą działały ci tylko 2 głośniki.


(Kuba Lider) #3

No wszystko spoko tylko dlaczego wcześniej działały wszystkie? …


(Pawelo 1986) #4

Może miałaś jakieś programowe sprzężenie czy coś w tym rodzaju, i teraz nie zainstalowałeś tego programu.


(Kuba Lider) #5

To jest tylko jedyny sposób? Jesteś w stanie polecić jakiś program?


(Lukasz Stawski) #6

Ja też mam głośniki 5.1 ale mi wszystkie działają bez żadnego dodatkowego oprogramowania. Jak słuchasz muzyki przez Winampa to spróbuj zainstalować to http://www.winamp.com/plugin/winampac3/221648 może coś pomoże.


(Kuba Lider) #7

Zainstalowałem i bez zmian…


(Piotr Kluzowicz) #8

Jeśli muzyka jest nagrana w stereo to 5.1 można uzyskać jedynie sztucznie, co moim zdaniem jest bez sensu. Jeśli kupujesz głośniki z myślą o słuchaniu muzyki to kupujesz porządny zestaw 2.0, ewentualnie 2.1 i tyle w temacie. 5.1 jest do filmów z dźwiękiem przestrzennym.


(Kuba Lider) #9

Tylko przed formatem wszystko idealnie grało…


(igrek) #10

Jaka karta dźwiękowa? Zmień w ustawieniach karty dźwiękowej ustawienia głośników z 2ch na 5ch i będzie grało