Głośniki Creative Inspire T3100

Witam! :slight_smile:

Piszę z problemem z głośnikami Creativa z linii Inspire, T3100. Niestety od pewnego czasu głośniki nie grają :? Gniazdo słuchawkowe działa, bo jak podłącze pod nie słuchawki, to jak najbardziej działają. Po włączeniu głośników dioda się pali, więc prąd dochodzi. Nie działa ani lewy ani prawy głośnik. Zauważyłem awarię rano, pamiętam że poprzedniego dnia wieczorem po raz pierwszy podłączyłem słuchawki do głośników i z nich właśnie korzystałem. Czy możliwe jest żeby gniazdo słuchawkowe się"zacięło"? Tzn. że głośnikom wydaje się, że ciągle mają podpięte słuchawki? Nie przypominam sobie, żeby głośniki wtedy mi spadły albo coś takiego, więc powinny działać. Tym bardziej, że nie grają oba, a gdyby jeden był uszkodzony, to drugi powinien chyba grać (bo w subwooferze są osobno podłączane). Dodam, że nie zmieniałem niczego w ustawieniach Windowsa ani karty dźwiękowej, podpinam je pod laptopa i nic w nim nie grzebałem. Podłączałem pod innego kompa i mp3 player’a - i też nic. Czy ktoś może miał podobny problem i mógłby coś poradzić?

To chyba najbardziej prawdopodobne.

Możliwe, że gniazdo słuchawkowe w głośniku miało jakąś wadę fabryczną, która dała znać o sobie przy podłączeniu słuchawek.

Spróbuj podłączyć jeszcze raz słuchawki, pokręć wtyczką słuchawek w gnieździe. Może zadziała.

Dzięki za odpowiedz :slight_smile:

Próbowałem, ale niestety nie pomaga :confused: