Głosniki Creative inspire t6100 5.1 Problem z podłączeniem

Witam wszystkich .Kupiłem na allegro używane głośniki maja one 3 kabelki czarny zielony i pomarańczowy w Laptopie mam tylko dwa wejścia na majka i słuchawki .gdy podłączam głośniki do prądu dioda się na nich nie zapala wiec nie mam nawet jak sprawdzić czy działają .Moja karta dźwiękowa to sound max integrant digital HD audio .Jak wpina pomarańczowy kabelek do wejścia na mikrofon to nie działa czy jest jakaś opcja aby głośniki gra mi przy laptopie ?]

http://allegro.pl/karta-dzwiekowa-muzyc … 89404.html

Czy to pomoze mi podlaczyc subufer do laptopa ? Prosze o pomoc z gory dziekuje

Na forum piszemy w języku polskim czyli korzystamy z polskich znaków diakrytycznych (ą, ć, ę, ł, ń, ó, ś, ź, ż).

Dlatego też proszę, korzystając z przycisku zmien.gif

Doprecyzuj również tytuł tematu tak aby konkretnie mówił o problemie.

W przeciwnym razie, temat trafi do kosza.

Karta - wypas.

A sprzedawca pisał że działają? Głośniki uszkodzone - bo kontrolka nie świeci - zasilanie, kabel, żyła wodna? Do sprawdzenia.

Z pretensjami do sprzedawcy - chyba że źle podłączyłeś.

Taką kartę dźwiękową sobie odpuść.

I tak będą Ci działać 2 kanały bo pewnie masz muzykę i filmy z dwukanałowym dźwiękiem. A przód to pewnie zielona wtyczka do wpięcia pod słuchawki.

Tak z przodu mam tylko dwa zielone i rozowe .I nic więcej wiec co robić ?

Hej,

Nic. Posiadasz po prostu kartę w standardzie 2.0 - podłączysz do niej co najwyżej głośniki stereo; głośniki 5.1 niestety są poza zasięgiem tego, co karta obsłuży. Zostaje Ci zakup karty, która obsłuży dźwięk 5.1.

Pozdrawiam,

Dimatheus

Tak w opisie było napisane ze są sprawne .Ale dioda się nie święci wiec nie wiem .Zamówiłem dziś rano kartę Creative SB X-FI 5.1 lada dzień powinna przyjść

Hej,

Do tej karty spokojnie podłączysz głośniki w standardzie 5.1. Sam korzystam dokładnie z takiej samej.

Pozdrawiam,

Dimatheus