Głośniki do 300zł

Witam. Poszukuję głośników do komputera w cenie do 300zł.
Najbardziej chciałbym 5.1 ale słyszałem że w tej cenie jest dość słaba jakość dźwięku, dlatego biorę pod uwagę również 2.1

Tu nasuwa mi się - czy są głośniki 5.1 za 300zł warte uwagi? Raczej dużych wymagań nie mam.
Posiadam kartę dźwiękową, jakiegoś starszego creative, ale ciągle brzmi lepiej niż zintegrowana na płycie głównej…
Czy jest ktoś w stanie polecić coś od siebie bądź jakkolwiek doradzić mi w tym zakupie?
Co z Logitech Z506, który jest dość często polecany?

http://www.audiofanatyk.pl/polecane-glosniki-komputerowe-2-0-2-1-5-1/

Tracer Brazz !

Zbieram na takie to ma wszystko bluetoth i wifi i czytnik kart i av in out, jak się zdecydujesz, to daj znać jak daje radę.

W 5.1 nie ma się co pchać z takim budżetem, lepiej dobre 2.1 kupić. Zobacz na SVEN MS-2100, widzę że aktualnie za około 300 zł w sferisie można dostać. Firma SVEN może nie jest jakoś bardzo znana, ale ten model daje rade, dźwięk mocny, czysty. Wykonanie - zależnie od gusty, wg. mnie eleganckie. Do tego masz pilot, wbudowane radio, odtwarzacz audio z USB lub karty pamięci, wyświetlacz.

Bardzo dziękuję za odzew, po oględzinach najprawdopodobniej zakupię Svena. :blush:

Te Sveny są bardzo fajne lub jeszcze warte uwagi są MICROLAB FC-330 80W kolumny w drewnianej obudowie

Polecam Edifier 2.1 XM6PF świetne głośniki