Hej,
z racji remontu zdecydowałem się wymienić obecne głośniki na coś nowszego i zajmującego o wiele mniej miejsca. Zależy mi również na niskiej cenie.
Dotychczas korzystałem z zestawu 2.1 - Logitech X-230. Z racji tego że z subbufera rzadko korzystałem a zajmuje on sporo miejsca, chciałbym się przerzucić na dwa stojące obok monitora głośniczki. Dużo gram i oglądam filmów, słucham też sporo muzyki na komputerze, więc celuję w miarę dobry dźwięk choć audiofilem nie jestem. Doradzicie coś do ~200, 250 zł ?
Mam od kilku lat - gorąco polecam. Z tyłu dwa pokrętła do regulacji tonów wysokich i niskich. Dwa wejście na źródła, co dla mnie było bardzo ważne (standardowo podłączony PC + z monitora od konsoli).
Jednak nieco miejsca zajmują. Małe na pewno nie są, ale coś za coś.
Też nie miałem, ale sądząc po budowie będą to jednak bardziej pierdziawy.
Miałem jednak styczność z GigaWorksami T20 II - nie brzmią wcale gorzej niż moje Microlaby, mimo że to plastikowy Creative. O dziwo jakieś tanie są, ledwie w Twój budżet wskakują.
Mam wrażenie, że tylko ja przeczytałem Twój pierwszy post.
Do tej ceny co podałeś, nie znajdziesz tak dobrze grających i zgrabnych jak te moje powyższe Creative. Ręczę osobiście za ich dobrą jakość. Brzmienie sobie też wysterujesz pokrętłami.
Już wcześniej @lordjahu o nich wspominał. Czytałem opinie i przypomniało mi się, że znajomy ma - niby owszem przyzwoite. Jednak no fizycznie po prostu nie mogą się równać z jak choćby wspomnianymi przeze mnie Creativami. No ale też - ładną stówkę tańsze.
Przyznam się, że sam się nad nimi zastanawiałem, tyle że w wersji Bluetooth - Z207. Też chętnie bym jednak oszczędził nieco miejsca na biurku kosztem tej jakości dźwięku. I tak jak chcę się nią rozkoszować to wolę słuchawki.
Faktycznie… ślepy jestem
No tak, coś za coś. Zwłaszcza, że zdecydowanie popieram fragment o miejscu na biurku i słuchawkach, również mam takie podejście ;]