Cześć,
Chcę kupić sobie nowy zestaw głośników do komputera. Przeznaczenie: gry, muzyka, filmy (z naciskiem na doznania w grach). Nie jestem jakimś audiofilem. Aktualnie posiadam Geniusy SP-HF360B (kupione za jakieś 70zł) i dla mnie grają ok ale mają jedną wadę - jak są włączone to strasznie buczą a ja akurat jestem bardzo uczulony na takie dźwięki o niskich tonach.
Zdecydowałem, że kupię teraz coś droższego i z lepszymi basami. Chcę kupić głośniki o najlepszym stosunku cena/jakość.
Głośniki muszą być dostępne w sklepie morele bo mam u nich kupon.
Zastanawiam się nad Edifier M1380 ale może ktoś poleci coś lepszego w tej cenie lub ewentualnie tańszego i lepszego.
Wolałbym raczej coś nowego, bo kupować głośniki po serwisie z obitym rogiem i to jeszcze w morele to tak nie bardzo. Kupie nowe to odeśle jak będzie coś nie tak. Kupuje u nich bo mam sporą zniżkę i chcę ją wykorzystać. Gdyby nie to to w ogóle bym nie kupował głośników.
Jak pisałem, nie mam dużych wymagań. Jeśli nie ma nic wartego uwagi z zestawów 2.1 to może 2.0 ??
Znalazłem jeszcze w sklepie głośniki Creative GigaWorks T20 II oraz Logitech Z407. Budżet przekroczony, bo kosztują 330zł ale proszę o jakieś opinie na ich temat i które warto brać.
Różnica jest mniej więcej taka, jakby wybierać między nowym fiatem 126p a 4 letnim mercedesem klasy C z zarysowanymi drzwiami.
Z podanych wyżej głośników przyrządy Tracera to lepiej pominąć chwilą ciszy, a Logitechy Z407 jakoś będą grały i trochę lepiej od Genius SP-HF360B, będzie więcej niskich tonów.
Chociaż miedzy Microlabami to oczywiście przepaść. T20 to jest podobna „jakość” jak w tych, które posiadasz. One grają odrobinę czyściej, jest odrobinę lepiej ze średnimi i jeśli zależy ci na jakichś niskich, to raczej coś z bas-refleksem.