Mam pytanie do osób, które zetknęły się z tym zestawem. Czy u was głośniki, gdy nie “grają”, tzn nie wydobywa się z nich żaden dżwięk, szumią?
U mnie tak jest. Najbardziej szumi głośnik centralny, nie wiem czy to taka charakterystyka tego zestawu, czy wada fabryczna? Szum słychać z odległości ok. 10 cm od głośników, gdy się przyłoży do nich ucho.
Proszę o opinię, ewentualnie o rady jak zlikwidować szumy. Dodam tylko, że głośniki grają normalnie.
Czasami szumy zależą też od karty muzycznej. Na starej miałem szumy bez dźwięku na ok. 70%+ głośności. Teraz na X-fi gamer nie mam w ogóle nawet na 100%.
Ciągle zdarzają się pokrewne tematy dotyczące tych głośników, a ja właśnie miałem je kupować :?
Do posiadaczy!:
warto w te 5.1 inwestować? Kupilibyście je ponownie?
Co je wyróżnia w tym przedziale cenowym (ok 220zł)? Jakie macie co do nich spostrzeżenia? Na co najczęściej zdarza wam się narzekać a co wam się podoba?? Do czego będę się musiał przyzwyczaić i na co przymrużyć oko??
Nie kupiłbym drugi raz tych głośników. Głównie ze względu na te szumy. BTW jednak szumy występują nadal po odłączeniu głośników od karty muzycznej. Najbardziej szumi głośnik centralny…Wkurzające to jest, zwłaszcza jeśli głośnik centralny stoi blisko nas…
Ale przecież tego prawie nie słychać, każde głośniki szumią gdy są pod głoszone a nie leci muzyka. Na mojej wierzy też tak jest jak podkręcę na 100% to słychać w całym pokoju szum. Musiał byś kupić kino domowe za nie wiadomo jakie pieniądze. Mi się wydaje że to jest wina wzmacniacza w każdych głośnikach ponieważ słuchawki mi nie szumią nawet na 100% więc to nie wina karty dźwiękowej, a słuchawki nie mają wzmacniacza.
Sam miałem kartę Creative sound Blaster Audigy SE i tez słyszałem szumy na 50%-60% pod głoszonych głośnikach creative p5800. Jak zmieniłem płytę główna to na zintegrowanej karcie muzycznej przy 100% pod głoszonych głośnikach słyszę tylko słaby szum a na 60% żadnych szumów nie ma