Witam, mam problem z głośnikami, otóż zaczęły pierdzieć, szumieć w rytm różnych operacji na PC, takich jak podczas zwykłego scrollowania stron internetowych, góra dół - zmienia się dźwięk. Podczas słuchania muzyki, oglądania filmów. Najgłośniejszy dźwięk występują podczas uruchamiania gier, spiczasty, zelektryzowane pyrczenie w głośnikach. Gdy grę wyłączę wraca do cichego syczenia. Nawet jak wyciszę MUTE jest szum. Głośniki podpinałem do laptopa nie ma owego szumienia. Prosze o rady z czego to może wynikać.
Uziemienie komputera
1 polubienie
Uziemienie mam. Chyba znalazłem winowajce tego charczenia w głośnikach.
To co niedawno zmieniłem w PC to dodanie switcha, którym steruje z jakiego urządzenia ma być dzwięk w głośnikach (TV i PC) Czyli głośniki - switch - TV i PC. Wszystko poza tym stare.
Winowajcę to kabel HDMI, który łączy się z TV (z tym samym, który jest podłączony pod switcha, jest używany jednocześnie jako monitor PC), jak odłączę go od karty graficznej to jest błoga cisza. Teraz pytanie jakie rozwiązanie mogę zastosować, żeby to działało.
Jak wspomniałem - kwestie elektryki. Co gdzie jest uziemione i do czego. Co do switcha - co on dokładnie zmienia? W jaki sposób?