Głośny GTX 970 podczas stresu

Od kilku dni jestem posiadaczem karty graficznej od Gigabyte, a mianowicie Karta graficzna Gigabyte GeForce GTX 970 G1 Gaming. Na początku wymieniłem zasilacz na inny, o większej przepustowości niż poprzedni (z zasilacza na czarnej liście firmy Akyga 650W na CoolerMaster 700W) ponieważ piszczały w nim cewki od samego początku z ową kartą graficzną. Ale nie taki jest mój problem, podczas stresu karta graficzna jest głośna, i utrzymuje się tak samo po wyjściu z gry. Przedstawiam film prezentujący ową kartę w stanie po wyłączeniu gry:

https://www.dropbox.com/s/8hpcpvm3gd2l9ty/2014-12-16%2016.55.58.mp4?dl=0

Nie wiem czy jest to problem akurat mojej karty graficznej, czy dane karty tak mają (z recenzji wyczytałem, że nie jednak mogą występować w nich piszczące cewki), jeśli tak jest to chyba będę mógł ją oddać na gwarancję?

Zrób aktualizację sterownika karty do najnowszego.

Poczytaj, co piszą o niej użytkownicy.

Jak coś masz gwarancję i już.

Edit

Temperatura karty w stresie OK.

Wszystkie sterowniki są aktualne.

zagrzej kartę dobrze puść jej furmark niech popracuje przez 30 minut jeśłi temperatury nie skoczą za bardzo jeśli to nic nie zmieni to gwarancja, swoja drogą produkty gigabyte zawsze zostawiają wiele do rzyczenia

Po co nam wynik, piszemy o jej hałasie?

Jeśli uważasz,że dalej jest głośna - serwis.

Edit:

W/g screenu wentylator karty pracuje na 68%, czyli albo uszkodzony, albo ten typ tak ma?

przy tej temperaturze wentylator już bardziej procować nie musi bo po co?

możesz bardziej rozwinąć swoje zdanie? bo niestety nie zrozumiałem

//Czyli wszystko jest okej? Czy źle?

jest za niska temperatura żeby wiatrak musiał szybciej pracować jest wszystko ok jeśli chodzi o obroty wiatraka i temperaturę