Mam pocztę na gmail.com i nie umiem wysłać wiadomości do użytkowników z interii i onetu, po wysłaniu maila przychodzi mi po chwili wiadomość zwrotna z taką treścią:
Co to wysyłania na o2.pl czy wp.pl to nie ma problemów. Co to może być bo zaczyna mnie to denerwować :?
W ten sposób najszybciej się dowiesz gdzie jest problem, na forum długo możemy deliberować a Ty nadal nie będziesz mógł wysłać tej poczty, w końcu pomoc techniczna jest od rozwiązywania problemów.
Ja teraz mam podobny problem: maile z gmaila nie dochodzą na onet i dostaję mniej więcej taki komunikat:
Nie znaleziono adresu Wiadomość nie została dostarczona, ponieważ nie znaleziono adresu odbiorcy (jan.kowalski@op.pl) lub odbiorca nie może odebrać wiadomości. Odpowiedź otrzymana z serwera zdalnego: 450 4.7.1 jan.kowalski@op.pl: Recipient address rejected: Spf check: softfail
Final-Recipient: rfc822; jan.kowalski@op.pl Action: failed Status: 4.7.1 Remote-MTA: dns; mx.poczta.onet.pl. (213.180.147.146, the server for the
_ domain vp.pl.)_ Diagnostic-Code: smtp; 450 4.7.1 jan.kowalski@op.pl: Recipient address rejected: Spf check: softfail Last-Attempt-Date: Mon, 26 Mar 2018 05:11:22 -0700 (PDT)