Gmail notifier ciagle pokazuje ze jest offline

Witam i mam taki problem. mam taki programik (gmail notifier) który na bierząco pokazuje czy na moim majlowym koncie na gmailu jest jakis mail. i od jakiegos czasu przestał mnie informować o nowych mailach. po najechaniu kursorem myszki na ikonę w trayu pokazuje sie komunikat offline, czy ktoś wie co trzeba zrobić?? będę wdzięczny za pomoc. pozdrawiam.

Program skonfigurowany prawidłowo (user + hasło)?

Firewall nie blokuje?

Co się dzieje jak klikasz na niego ppm => check mail?

Reinstalacja nie pomaga?

skonfigurowany prawidłowo tzn usera i hasla nie zmieniałem od początku posiadania progsa

w firewallu ustawiłem ze może “robic wszystko”

jak klikam ppm to otwiera sie przeglądarka i i przenosi mnie do odebranych, wtedy nawet przez chwile po najechaniu na inonkę w trayu pojawia sie komuniknat :“no unread mail” albo " 1 unread conversation" itd, czyli niby wszystko ok ale mija chwila i znów jest “offline”

reinstalowałem nie pomogło

ps dzięki za zainteresowanie pozdrawiam

pps masz ten progs??działa u Ciebie??, a może jakieś inne propozycje rozwiązania, bardzo prosze

a i jeszcze jedno: ten progs startuje razem z systemem i zawsze pokazywało sie po starcie kompa okienko do którego trzeba było wpisać nazwe usera i hasło, teraz to okienko sie nie pokazuje; jak klikam na gmaildrive to pojawia sie komunikat że moj komp nie jest podłączony do netu

pomocy!! :slight_smile: juz sie przyzwyczaiłem że nie musze sprawdzać majla tylko ten programik robi to za mnie :slight_smile:

Mi działa wszystko poprawnie.

Usuń ten program jeszcze raz, przeczyść rejestr programem jv16 a następnie zainstaluj gmail notifer w innej lokalizacji na dysku niż poprzednio.

odinstalowałem, przeczyściłem rejestr, zainstalowałem na innym dysku i nic nie pomogło :frowning: pomocy może ktoś ma inny pomysł???

Złączono Posta : 15.04.2007 (Nie) 16:15

a mogło mieć wpływ coś takiego:

niedawno zmieniałem akademik i mam teraz inne ip (stałe), wcześniej też było stałe tylko że inne może to dlatego???

kaliber

A może Gmail Notifier 0.5.6.5 - dodatek do Firefoksa rozwiąże Twój problem ?

W opcjach praktycznie nic nie konfigurujesz prócz podania adresu poczty użytkownika i hasła. Możesz ewentualnie ustawić w opcjach logowanie automatyczne…

Pozdrawiam

nie wiem czemu tak bylo ale po zmianie przegądarki z domyślnej na ie i próbie połączenia się z gmailem wyskoczyło że strona nie jest dostępna w trybie offline, wziełem połącz i sie odblokowało jupiiiii :lol: teraz juz działa na ff bez problemu

pozdrawiam i dzieki za zainteresowanie