Witam i mam taki problem. mam taki programik (gmail notifier) który na bierząco pokazuje czy na moim majlowym koncie na gmailu jest jakis mail. i od jakiegos czasu przestał mnie informować o nowych mailach. po najechaniu kursorem myszki na ikonę w trayu pokazuje sie komunikat offline, czy ktoś wie co trzeba zrobić?? będę wdzięczny za pomoc. pozdrawiam.
Program skonfigurowany prawidłowo (user + hasło)?
Firewall nie blokuje?
Co się dzieje jak klikasz na niego ppm => check mail?
Reinstalacja nie pomaga?
skonfigurowany prawidłowo tzn usera i hasla nie zmieniałem od początku posiadania progsa
w firewallu ustawiłem ze może “robic wszystko”
jak klikam ppm to otwiera sie przeglądarka i i przenosi mnie do odebranych, wtedy nawet przez chwile po najechaniu na inonkę w trayu pojawia sie komuniknat :“no unread mail” albo " 1 unread conversation" itd, czyli niby wszystko ok ale mija chwila i znów jest “offline”
reinstalowałem nie pomogło
ps dzięki za zainteresowanie pozdrawiam
pps masz ten progs??działa u Ciebie??, a może jakieś inne propozycje rozwiązania, bardzo prosze
a i jeszcze jedno: ten progs startuje razem z systemem i zawsze pokazywało sie po starcie kompa okienko do którego trzeba było wpisać nazwe usera i hasło, teraz to okienko sie nie pokazuje; jak klikam na gmaildrive to pojawia sie komunikat że moj komp nie jest podłączony do netu
pomocy!! juz sie przyzwyczaiłem że nie musze sprawdzać majla tylko ten programik robi to za mnie
Mi działa wszystko poprawnie.
Usuń ten program jeszcze raz, przeczyść rejestr programem jv16 a następnie zainstaluj gmail notifer w innej lokalizacji na dysku niż poprzednio.
odinstalowałem, przeczyściłem rejestr, zainstalowałem na innym dysku i nic nie pomogło pomocy może ktoś ma inny pomysł???
Złączono Posta : 15.04.2007 (Nie) 16:15
a mogło mieć wpływ coś takiego:
niedawno zmieniałem akademik i mam teraz inne ip (stałe), wcześniej też było stałe tylko że inne może to dlatego???
kaliber
A może Gmail Notifier 0.5.6.5 - dodatek do Firefoksa rozwiąże Twój problem ?
W opcjach praktycznie nic nie konfigurujesz prócz podania adresu poczty użytkownika i hasła. Możesz ewentualnie ustawić w opcjach logowanie automatyczne…
Pozdrawiam
nie wiem czemu tak bylo ale po zmianie przegądarki z domyślnej na ie i próbie połączenia się z gmailem wyskoczyło że strona nie jest dostępna w trybie offline, wziełem połącz i sie odblokowało jupiiiii :lol: teraz juz działa na ff bez problemu
pozdrawiam i dzieki za zainteresowanie