Gmail - odzyskiwanie lub resetowanie hasła, gdy się go nie zna, ale jest się zalogowanym

Witam. Mam następujący problem. Planuję format partycji i chciałem się upewnić, że pamiętam wszystkie hasła, których używam. Tyle że nie pamiętam jednego z najważniejszych, tj hasła do konta Gmail, które założyłem w tamtym roku. Próbowałem odzyskiwania. Pierwsze pytanie jest chyba o jakieś wcześniejsze hasło logowania. Nie znam i jestem prawie pewien, że te które ustawiałem to jest dokładnie te, które chroni konto teraz. Potem dostałem zapytanie o to, kiedy konto zostało założone, odpowiedziałem zgodnie z prawdą, dostałem kod weryfikacyjny, ale koniec końców “Nie udało się nam potwierdzić, że to konto jest Twoje”. Coś jeszcze mógłbym zrobić?

A jak w tej chwili logujesz się na to konto?

Pewnie ma zapamiętaną sesję.
Zobacz czy masz dodany alternatywny adres email do którego masz dostęp.

Jakiej przeglądarki używasz?

Może masz zapisane hasło w menedżerze haseł?
A może znasz hasło do Googli? Albo do Jutuba?

No właśnie loguję się tak, że hasło jest zapamiętane w Firefoksie. Co do YouTuba to działa pod innym, starszym kontem Google.

Skopiuj googlowskie ciasteczka - na 90% się nie urwie sesja po próbie przywrócenia.

1 polubienie

albo najprościej https://www.nirsoft.net/toolsdownload/passwordfox.zip

No to je podejrzyj. Nie cuduj z odzyskiwaniem bo zablokujesz na amen …

Dowiedz się jak przenieść profil Firefoxa na nową instalację systemu - do konta użytkowniak.

Hasła na czas instalacji możesz też spisać, a potem kartkę zniszczyć. Oczywiście robota jest warta zachodu, o ile nie masz 700 haseł do różnych portali.

P.S.
O ile dobrze zrozumiałem, bo trochę niejasno piszesz :smiley:

1 polubienie

Bardzo niejasno :crescent_moon:.