Witam, nie znam angielskiego a translator pozkazuje mi jakieś bzdury
Stąd prośba do Was. Może ktoś będzie wiedział o co chodzi.
Korzystam z Gmail’a a wiadomości odbieram i wysyłam ze strony.
Do jednego z odbiorców maile od dwóch dni nie dochodzą (wcześniej dochodziły).
Ma prywatny serwer i przypisaną do niego domenę firmową, którą poniżej wykropkuję.
Wiadomość zwrotna przychodzi po dwóch dniach i wygląda tak:
This is an automatically generated Delivery Status Notification
THIS IS A WARNING MESSAGE ONLY.
YOU DO NOT NEED TO RESEND YOUR MESSAGE.
Delivery to the following recipient has been delayed:
xxxx@xxxxxxx.pl (wyiksowałam dane odbiorcy)
Message will be retried for 2 more day(s)
Technical details of temporary failure:
Google tried to deliver your message, but it was rejected by the recipient domain. We recommend contacting the other email provider for further information about the cause of this error. The error that the other server returned was: 450 450 4.1.8 : Sender address rejected: Domain not found (state 14).
Ktoś wie może o co chodzi? Czy wina leży po stronie gmail’a czy po stronie sewera odbiorcy?
Ale ja ten e-mail znam na pamięć, poza tym maile, które wysyłam nie są wysyłane jako nowo tworzone, tylko jako odpowiedź na to, co przyszło. Nigdy wcześniej tego problemu nie było
To na koniec jeszcze jedno pytanko. Czy możliwe jest, że odbiorca jakimś dziwnym trafem zablokował mój adres albo wrzucił go do spamu? Czy może to sewer sam “wariuje”?
Poczytaj - Konkretne tematy… ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post. Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty - proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.
Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.