Gniazdko Smart Wifi

Witam
Poszukuje niezawodnego gniazdka smart. Wypróbowałem już gniazdko Smart marki ferguson, ale nie spełniło ono oczekiwań, które prezentują się następująco:

• dostęp do urządzenia poprzez internet ( nie tylko samo wifi) poprzez aplikację na smartfonie
  • harmonogram włączeń i wyłączeń
  • miernik energii
  • niezawodność
  • cena max 150zł

Ferguson był ok jeśli chodzi o samą wtyczkę jednak oprogramowanie nie pozwalało na jej normalne działanie - największy problem był z zapamiętaniem przez wtyczkę godzin włączenia i wyłączenia - raz działał a drugi raz już nie - dostęp przez internet też raz działał a raz nie… nie chce mieć takich problemów z innym gniazdkiem - biorę pod uwagę również twory z gearbest - jeżeli ktoś ma i korzysta proszę o radę.

Fritz!DECT 200 spełnia Twoje wymagania ale niestety jest trochę droższe

Zgadza się - aż tyle w takie urządzenie inwestować bym nie chciał - zastanawiam się obecnie nad tplink hs110 - podobno ma to wszystko, ale nie doczekałem się na odpowiedź supportu tplinka odnośnie moich wątpliwości.

Tak poczytałem o tym to polecają TP-Link HS110

ale ma tylko wifi

Niby tak a strona tp link głosi -

Zdalny dostęp – Kontroluj urządzenia połączone ze Smart Plugiem na swoim smartfonie za pomocą aplikacji Kasa wszędzie tam, gdzie masz dostęp do Internetu.

Czekam na odpowiedź supportu tplink.

Stanęło na hs110 a poniżej odpowiedź z tp-linka:

gniazdka TP-Link działają w chmurze i można je kontrolować będąc poza zasięgiem sieci WiFi. Musisz jedynie pamiętać, że aby działała ta funkcja, musisz założyć konto w aplikacji Kasa

1 polubienie

No i git :wink: