Aby uzyskać dostęp do trybu God Mode wystarczy stworzyć folder na pulpicie i nadać mu odpowiednią nazwę.
Stwórz Nowy folder na pulpicie.
Zmień jego nazwę na GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}
Po zmianie nazwy utworzy się folder GodMode w którym znajdziemy wszystkie ustawienia systemu Windows 7.
Fraza GodMode może być zastąpiona dowolnym wyrażeniem jednak pozostała część nazwy folderu musi pozostać niezmieniona. Pierwsze testy wykazały, że dostęp do funkcji możliwy jest w 32- i 64-bitowych wersjach Windows 7 oraz 32-bitowej Viście.
NIE PONOSZĘ ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA SZKODY WYNIKŁE ZE STOSOWANIA TEJ PORADY.
Areh - co do tego GodMode w środowiskach 64 bitowych - to ja zalecam daleko idącą ostrożność. Czasem jego użycie może zakończyć się reinstalacją systemu.
Ja już przejechałem się na tym GodMode na sowim laptopie. Z początku wydaje się, że masz pełną kontrolę nad systemem… dopóki się nie zaczyna walić. Problem z explorerem to pikuś w porównaniu z zerową obsługa kodeków i brakiem dostępu do folderów typu Akcesoria czy Autostart. Mój kolega wywołał tym nawet BSODa
Radzę wam nieużywanie tego. Jest przecież tyle dobrych programów, typu Ashampoo WinOptimizer.