Czy ktoś wie, w jakich dniach godzinach można dodzwonić się obecnie do biura Microsoftu w Polsce? Zależy mi na rozmowie z żywym człowiekiem, a nie z botem.
Microsoft Polska nie podaje informacji na swojej stronie, w jakich dniach i godzinach można dodzwonić się.
Jeśli zadzwonisz w środku dnia, ktoś odbierze telefon, chyba.
A w jakiej sprawie chcesz z nimi rozmawiać ?
Mam problemy z aktywowaniem systemu, nie działa mi ani internetowa aktywacja, ani telefoniczna, mimo że wiem, że klucz na 100% jest prawidłowy.
Kiedyś do mnie oddzwonili bo niby zamówiłem taką usługę około trzeciej nad ranem.
Nie zamawiałem, chciałem tylko aktywować system tydzień wcześniej.
Skoro zatem oddzwaniają o tej porze zakładam że pracują.
Klucz pudełkowy czy z aukcji ? Czy instalowałeś od nowa Windows czy zmieniasz tylko klucz w systemie. No i najważniejsze, który Windows ?
Klucz pudełkowy, instalowany od zera, i Windows niestety ale XP, bo to na potrzeby retrosprzętu.
Aczkolwiek na YouTube istnieje co najmniej kilka filmików z bieżącego roku, gdzie ludzie próbowali aktywować XP i dawali sobie radę przy użyciu automatu przez telefon - u mnie niestety ta sztuka się nie udała.
Problem w tym, ze XP to jakaś prehistoria i nie sądze by ktokolwiek w MS chciał lub mógł ci w tym pomóc. Niemniej, jutro poproszę znajomego z MS, by zajrzał do tego wątku …
Nie pogubiłeś się na maszynie? W 2018 jeszcze działał mechanizm generowania klucza dla XP za pomocą drogi telefonicznej.
Informacje o kontakcie i biurze masz tutaj: https://www.microsoft.com/pl-pl/contact.aspx
Generalnie czym innym jest biuro Microsoft (gdzie są pracownicy lokalnego oddziału Microsoft) - Tel.: (+48) 22-594 1000, a czym innym linia wsparcia (+48) 22-594 1999.
Co do XP - ten produkt zakończył swój żywot i nie ma już wsparcia technicznego dla niego oficjalnie. Więc nie wiem na ile będą Ci w stanie na infolinii pomóc.
PS. Dzięki @Pangrys za pingnięcie