Mam golarkę Philips model 5806 i ostatni raz półtora roku temu jeszcze kupiłem głowicę do tego modelu HQ seria 5 pasująca do modelu 5806. Widziałem też głowicę z podobnym oznaczeniem HQ z zserii 5 ale z obsługiwanych z serri 5 nie ma mojego modelu tak że trzeba uważać. Kupowałem w takich sklepach jak euro agd rtv i były ale ostatnio pytając się że nie sprowadzają. Jest np. w danym sklepie tylko jedna głowica ale do nowszych serii ale tez odpowiadają że nie sprowadzają. W innych np. media expert ta sama sytuacja a pytając się w serwisie to sprowadzą ale powiedzieli że cena wyjdzie powyżej 200 zł. Ze strony Philips do danego modelu głowica i ewentualna wyświetlona lista sklepów sprzedających okazuje się albo nie aktualna bo nie ma już takiego numeru albo wprowadzająca wbłąd bo okazuje się że taki sklep nie sprzedaje tego typu sprzętów czyli golarek to tym bardziej głowic ostrzy. Znalazłem na Ceneo ale łaczna cena 130 za głowicę i przessyłaka kurieska za 30 daje cenę 160 to kupi nową golarkę bez czekania. Moje pytanie czy istnieje sklep internetowy żeby były dane głowice w sprzedaży i taniej wyszlo jak w Ceneo. Czy jestem skazany na dylemat kupic samą głowicę w cenie nowej golarki albo nową golarkę. Miałem kupować droższą i bym się pytał na forum czy droższa daje lepsze golenie czy nie. Ale jak są trudności w dostępie głowic w rozsądnej cenie to już sam nie wiem.
Problem z głowicami do Phillipsa powstał już jakiś czas, mój chłopak ma to samo. Wszędzie doradzają kupno nowej golarki, bo wychodzi to zwyczajnie taniej niż sprowadzanie głowicy, co jest sytuacją co najmniej dziwną. Nie rozumiem podejścia sprzedawców, którzy nie sprowadzają tych głowic albo może producenta, skoro tylu ludzi ma z tym problem…