no właśnie. bo spotkałem się już z różnymi opiniami ze te pamięci gryzą się z niektórymi płytami, co to oznacza?. czyli te pamieci sa zle czy jak. mam zamiar kupic 2 giga 677 Mhz i gigabyte ga945 s3(caly zestaw zreszta to tylko czesc konfiguracji) i co jak mi cos bedzie zle chodzic(zwiechy itp- czy moze w ogole komp mi nie uruchomi sie?-gwarancja wtedy bedzie umozliwiala wymiane czy cos?) bo 4 tysiaki wydane na kompa to nie zarty dla mnie… i chce zeby mi chodzilo ok.
w sumie nie powinno byc problemow goodramy sa robione w technologii tsop-II i zaliczaja sie do markowych juz i maja wieczysta gwarancje ewentualnie mozna pozyczyc od kolegi pamiec i zrobic upgrade biosu jesli beda problemy
Z każdą pamięcią mogą być problemy niezależnie od producenta,ale jak masz zainstalowane Goodramy to najlepiej dokładaj też Goodramy/Kingstona.
Ogólnie to dobre pamięci.
Goodramy są dobre
Możesz je smiało kupić
A gryźć sie mogą ze wszystkimi pamięciami :!:
Najlepiej jak kupujesz pamieci to z tymi samymi timingami i cl oraz ta sama firma to nie powinno byc problemów
Mam i narazie nie mam problemów, raz były zwisy kompa i siedługo uruchamiał najpierw myślałem że to pamięc uszkodzona ale problem był po stronie systemu
ja nie mam innych pamieci(tzn nie bede miec) te beda jedyne w kompie czyli smialo moge kupowac?no podobno to markowe produkty są.
to tej plyty co kupujesz to ok ale jaj bedziesz chcial
Gigabyte GA-965P-DS3 i dalej w zwysz to nie,bo sie gryza chodzi o OC .
plyta ta co biore tez w biosie ma full opcji do podkrecania- wiec sila rzeczy pokusze sie o OC(bo core 2 duo bedzie tam siedziec)no i powinienem wyciagnac na e6300 jakies 333*7Mhz co jest srednim wynikiem i ponoć kazdy c2d spokojnie smiga na takich wartosciach.pamieci(mnoznik)zmniejsze zeby bylo 533 i podkrece do 677 i styka bo c2d narazie ma odpowiednia ilosc mocy i bez podkrecania.a jak uda mi sie wiecej podkrecic i pamieci wytrzymaja 700 Mhz czy 750 to narzekać nie będę/płakać też nie jak sie to nie uda wazne zebym dobił chociaż do 2200 zeby miec wydajnosc e6400(najwydajniejszego procesora obecnie nie wliczajac wyzszych modeli c2d) wiec mi taka swiadomosc ze bede miec procesor szybszy niz jakis athlon 5000+ czy Pentium 3.73 w zupelnosci wystarczy