Google Chrome 81.0.4044.129 - problem z załadowałem stron WWW

Witam,

Od dwóch dni mam problem z przeglądarką Google Chrome wersja 81.0.4044.129.

Po reinstalacji systemu Windows 7 i ponownym zainstalowaniu Google Chrome wersja 81.0.4044.129 nie mam możliwości wczytania / załadowania listy aukcji na jednym z portali aukcyjnych (na synchronizowanym telefonie także z Google Chrome) mogę zobaczyć listę aukcji, a na Windows 7 już nie.

Ten problem też tyczy się niekiedy załadowania innych stron co pojawia się monit że jest to strona niebezpieczna, a mimo że z niej wcześniej korzystałem i było wszystko dobrze. Monit wygląda tak

Połączenie nie jest prywatne

Osoby atakujące mogą próbować wykraść Twoje informacje ze strony [tutaj link do strony WWW] (na przykład hasła, wiadomości lub dane kart kredytowych). Więcej informacji

NET::ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID

Pomóż w ulepszaniu zabezpieczeń Chrome, wysyłając do Google adresy URL niektórych odwiedzanych przez siebie stron, niektóre informacje o systemie i niektóre treści ze stron. Polityka prywatności

W czym może być problem, w Ustawieniach Google Chrome, coś mam źle bądź błędnie ustawione?. Bądź też coś blokuje antywirus Avast Free?.

Przyznam że nie mogę już znaleźć gdzie leży problem i dlaczego nie ładują się niektóre strony bądź ładują się niecałe niekiedy też w tylko w trybie tekstowym.