Google Chrome nie jest widoczny w "Odinstaluj lub zmień program"

Przeglądarka Google Chrome nie jest widoczna w “Odinstaluj lub zmień program”. Jakiś czas temu Chrome “zniknęła” z “Odinstaluj lub zmień program” w Windows 7 HP 64 bit, “Odinstaluj programy” w CCleanerze 5.47.
Ponownie zainstalowałem Chrome i pojawiła się w zakładkach jak wyżej.
Niestety dzisiaj przeglądarka Chrome znowu nie jest widoczna.

Pytanie: Co jest przyczyną jej “znikania” z w/w zakładek? Używanie programów Odkurzacz, CCleaner 5.47?
Jak to naprawić?

Tak miałem gdy używany był CCleaner 5.40:

Pozostaje malutki uninstalview.
Pobierz program, spolszczenie, wypakuj. Zawartość spolszczenia wklej do folderu programu. Po usunięciu zipów i folderu spolszczenia - uruchom uninstallview.exe.
Programik pokazuje wsio zainstalowane, nawet, gdy któryś wypadł z listy. Nim odinstalowuję frameworki, czy inne programy, żeby nie uszkodzić systemów (na pc i w laptopie).
Jazda na tym polega, żeby odinstalować i zainstalować ponownie, oczywiście przy zachowaniu potrzebnych spraw. Tu kłania się synchronizacja.

Nie zamierzam odinstalowywać Chrome.
Pytanie forumowiczom zadałem jednoznaczne.

Spróbuj nadinstalować chrome instalatorem Offline?

If you want to install Chrome for your own user account:

Download Google Chrome Standalone Offline Installer (32-bit)

Download Google Chrome Standalone Offline Installer (64-bit)

If you want to install Chrome for all user accounts:

Google Chrome Offline Installer for All User Accounts (32-bit)

Google Chrome Offline Installer for All User Accounts (64-bit)

A potem sprawdzaj podejrzanych czy nie usuwają opcjami czyszczącymi wpisu.

1 polubienie

Zainstalowałem Chrome ponownie, jest już widoczny w “Odinstaluj lub zmień program”. Zaś w CClenarze folder Google z Pliki programów (x86) dodałem do wykluczeń.
Zobaczymy czy to dobry pomysł…

Cześć! Raczej nie bardzo! CCleaner tu nie jest winny, lecz chyba Odkurzacz. Twierdzę tak, bo z powodu “znikania” różnych elementów systemu go nie stosuję i Google Chrome nie znikają mi z listy programów.

Witam. Z Odkurzaczem nigdy nie miałem kłopotu. Ale go odinstaluję. I chyba to będzie rozwiązanie problemu.
Pozdrawiam…

PS. Co myślisz o JetClean?

Myślę, że powinieneś poprzestać na CCleanerze. Prawidłowo skonfigurowany od wielu lat wystarcza mnie i wielu moim znajomym starszym paniom (i panom). :grinning: Mówię całkowicie poważnie.
PS. Jedynie w szczególnych wypadkach stosuję System Ninja ustawiony domyślnie.

Dzięki. To zamykam temat.
Jeszcze raz pozdrawiam z wiatrem i deszczem…

1 polubienie