Przeglądarka Google Chrome nie jest widoczna w “Odinstaluj lub zmień program”. Jakiś czas temu Chrome “zniknęła” z “Odinstaluj lub zmień program” w Windows 7 HP 64 bit, “Odinstaluj programy” w CCleanerze 5.47.
Ponownie zainstalowałem Chrome i pojawiła się w zakładkach jak wyżej.
Niestety dzisiaj przeglądarka Chrome znowu nie jest widoczna.
Pytanie: Co jest przyczyną jej “znikania” z w/w zakładek? Używanie programów Odkurzacz, CCleaner 5.47?
Jak to naprawić?
Pozostaje malutki uninstalview.
Pobierz program, spolszczenie, wypakuj. Zawartość spolszczenia wklej do folderu programu. Po usunięciu zipów i folderu spolszczenia - uruchom uninstallview.exe.
Programik pokazuje wsio zainstalowane, nawet, gdy któryś wypadł z listy. Nim odinstalowuję frameworki, czy inne programy, żeby nie uszkodzić systemów (na pc i w laptopie).
Jazda na tym polega, żeby odinstalować i zainstalować ponownie, oczywiście przy zachowaniu potrzebnych spraw. Tu kłania się synchronizacja.
Zainstalowałem Chrome ponownie, jest już widoczny w “Odinstaluj lub zmień program”. Zaś w CClenarze folder Google z Pliki programów (x86) dodałem do wykluczeń.
Zobaczymy czy to dobry pomysł…
Cześć! Raczej nie bardzo! CCleaner tu nie jest winny, lecz chyba Odkurzacz. Twierdzę tak, bo z powodu “znikania” różnych elementów systemu go nie stosuję i Google Chrome nie znikają mi z listy programów.
Myślę, że powinieneś poprzestać na CCleanerze. Prawidłowo skonfigurowany od wielu lat wystarcza mnie i wielu moim znajomym starszym paniom (i panom). Mówię całkowicie poważnie.
PS. Jedynie w szczególnych wypadkach stosuję System Ninja ustawiony domyślnie.