Witam. Musiałem zrobić reinstal Google Chrome. Po ponownym zainstalowaniu i zalogowaniu się na konto synchronizacji, synchronizuje mi wszystko oprócz haseł. W panelu Google jest napisane że na koncie jest zapisane 166 haseł, a w Chromie nie ma nic. W ustawieniach jest ustawione żeby synchronizowało hasła. Próbowałem kilka razy instalować Chrome od nowa, usuwałem profile na Chromie, ale dalej nie działa proszę o pomoc.
Osobiście odradzałbym zapisywania, a tym bardziej synchronizowanie haseł w Google Chrome. Dlaczego? Dlatego, że każdy, kto będzie korzystał z Twojego komputera czy też samej przeglądarki, może je zobaczyć. Zresztą sam sprawdź:
Ustawienia > Hasła i formularze
Wystarczy kliknąć “Pokaż” i już Twoje hasło jest widoczne dla każdego…
Jak już chcesz koniecznie mieć te hasła gdzieś zapisane i synchronizowane (chociaż odradzam) to lepiej użyć chociażby rozszerzenia LastPass. Przy dobrym ustawieniu opcji, na pewno będzie to bezpieczniejsze (warto wtedy ustawić automatyczne wylogowywanie przy zamykaniu przeglądarki, czy też “hasło na hasła”, gdzie aby je wyświetlić i zmienić, trzeba znać dotychczasowy pass).
Moje hasła są bezpieczne i jednak wolałbym mieć je zapisane. Dlaczego Google Chrome nie chce mi ich zschynronizowac? Na koncie google mam je zapisane, a mimo to Chome nie chce mi ich synchronizowac. Prosze o pomoc.
Na starym komputerze jest Chrome i tam mm wszystkie hasła ktore niedawno byly synchronizowane (w bazie haseł brakuje dosłownie pieciu). Czy jest jakaś możliwość przeniesienia haseł z jednego komputera na drugi? W opisie LastPass jest napisane że można tak zrobić, ale czy one będą w azie Google Chrome czy w bazie rozszerzenia LastPass?
– Dodane 30.09.2012 (N) 22:12 –
Temat do zamknięcia, pomogło ponowne zainstalowane przeglądarki.