Hej, mam problem z tymi białymi kropkami z czarnym obramowaniem, które powstaję podczas modyfikacji trasy na mapie poprzez przeciągnięcie jej w jakiejś miejsce. Wydaje mi się, że Google ma problem z obsługą ich usuwania, czasem można je usunąć poprzez kliknięcie na nie, ale zwykle można je tylko przesuwać, klik nie działa jako usuwanie.
Oj tam, oj tam hejtujesz, a może on już złożył papiery do Googla i ją poprawia.
@OP
Problemu z mapą nie ma, przynajmniej jeśli chodzi ci o usługę Google Maps (https://www.google.pl/maps). Musisz najechać dokładnie na punkt, który chcesz usunąć, ale wcześniej nie “najeżdżając” na wyznaczoną trasę. Wtedy dostaniesz tooltip z informacją
To tak po prostu działa.
W przypadku punktu początkowego i końcowego dostaniesz informację:
No mam już poprawkę skryptów Google, ale nie tędy droga, po ich aktualizacji może przestać działać. Google kupiło, ale zanim wdrożą trochę potrwa.
A tak na poważnie Pytam bardziej o jakieś magiczne opcje w API, aby to działało. Poniżej link do przykładu Googla, gdzie mi nie działa usuwanie tych punktów. Nie bardzo widzę w dokumentacji jaka opcja mogłaby to determinować. Nie widzę też jak dostać się do events tych punktów. W directions w obiekcie DirectionsRenderer te obiekty są jedynie jako lokalizacja, nie mają żadnych funkcji typu set…