Google Pay

Czy po przypisaniu karty debetowej Orange Finanse do Google PAy, aplikacji, będę mógł płacić telefonem dosłownie wszędzie tak jak samą kartą? Telefon Huawei P10 z zaktualizowanym androidem do 8.0. Bo jak w aplikacji Orange Finanse ustawiłem płacenie i w ustawieniach NFC ustawiłem Orange Finanse to w Orlenie przy płaceniu terminal im wyrzucił “Nie prawidłowa karta”.

Cięzko jakies konkretne informcje po polsku w tej kwestii wyGooglowac, a na stronie Google Pay tylko kilka sklepów wymienionych co niby obsługują Google Pay, ale pisze, ze jak jest ikonka płatności zbliżeniowych to płatność działa.

Tak

Należy kilkukrotnie na początku wykonać płatność zbliżeniową. Potem automatycznie łapie :slight_smile:

Wszędzie tam gdzie można płacić zbliżeniowo, zapłacisz również smartfonem. Na naklejkę Google Pay nie patrz.

Też w apce Google PAy z przypisaną debetówką trzeba kilkakrotnie próbować czy jak karta dawno aktywna i uzywana była to od razu pójdzie?

U mnie GP działa zawsze i od razu. Problemy miewam sporadycznie, jak terminal jest ustawiony pod dziwnym kątem i ciężko podejść ze smartfonem. Wtedy zwyczajnie przestawiam terminal i gitara.

To spoko. Jak będzie tak działac to wreszcie będę mógł zostawić karte w domu. Jeszcze jedno jak w Euronet można zbliżyć karte do wypłaty to z Google PAy tez czy tylko płącenie?

Nie wiem czy działa to już we wszystkich bankach. Do wypłat z bankomatów używam BLIK.

1 polubienie

Jednym słowem sprawdzić?? Bo ja jak wypłącałem ostatnio z Euronetu to zawsze zbliżałem, nigdy nie wsadzałem już karty. To wypłaty Google PAy zależą od banku, a nie tak jak płatności, że działają wszędzie?

Jeśli mogłeś obsługiwać bankomat zbliżeniówką, to z GP też pójdzie.

Fajnie :slight_smile:

Byłem na mieście i podszedłem do Euronetu, pik telefon i bankomat wywalił komunikat, że bank Orange Finanse nie obsługuje transakcji tego typu dla tej karty. Co ciekawe sama karta bez problemu na zbliżenie przechodzi w Euronecie bo jak pisałem wcześniej kilka razy tak wypłaciłem.

Zakupy bez problemu na Poczcie, Stokrotka, na razie tyle musiałem użyć :slight_smile:

Są jakies informacje w internecie na temat wypłąt z bankomatów za pomocą Google Pay, jakie banki to maja, co kolwiek?

W tym konkretnym przypadku, “wszystko w porządku”…

Cytat:
Czy za pomocą Google Pay można wypłacać gotówkę z bankomatów?
Nie, usługa wypłaty gotówki za pomocą Google Pay nie jest dostępna.

Źródło: www.mbank.pl/pomoc

Jeśli place Google Pay powyżej 50zl podaje PIN karty debetowej?

Jest lista banków, które obsługują wypłaty w bankomatach przez przypisana kartę do google pay?

Ile razy “pomyliłeś” kod PIN, że aż “zablokowano” Ci dostęp do wyszukiwarki Google…

Znalezienie odpowiedzi, średnio inteligentnemu szympansowi, zajęło by zapewne z “pięć sekund”…

Tak to zamiast obrażać innych wysil swoją pseudo inteligencję Szympansa i pokaż odpowiedzi w Google na moje pytania. Bo na razie tylko zasyfiasz mi wątek Spamem.

Oj Garoz wykaż się choć minimalną “samodzielnością”, przecież chyba potrafisz…

Czy obraziłem szympansa? Nie sądzę…

Jakbym znalazł to bym tu nie pytał.

Jak ci coś na forum nie pasuje lub się nie podoba to nikt ciebie nie zmusza do udzielania się.
Przez takich jak ty ludzie nie pomagają i psują się fora.

Po to są fora, żeby pytać i szukać rozwiązania i odpowiedzi, a nie do pisania “znajdź sobie w Google” bo to jest równoznaczne z tym, że nie pomogę tylko troluje.

http://bfy.tw/IFjA

Dziś spróbowałem zapłacić powyżej wpisując na terminalu PIN do karty debetowej.

Co do wypłąt z bankomatów przez Google Pay nadal nie znalazłem żadnej konkretnej informacji w Google czy jakikolwiek bank w Polsce to umozliwia. Wbrew co poniektórych, że Google wie wszystko i wszystko znajdziesz tylko nie trzeba być idiotą kupującym w “Mediamarkt” - apropo pierwszych reklam tego marketu.

Dokładnie…

Na wstępie, zakładamy optymistycznie, że tak jest…po czym, wchodzimy na pay.google.com…szukamy, czy w ogóle występuje tam w stosownych informacjach, magiczne słowo “bankomat”…po tych “poszukiwaniach”, chwila “zastanowienia”, pamiętając przy tym:

…i “eureka”, staje się jasność…już wiemy!!