Na Windowsie 7, Google Stadia nie jest grywalne, gdyż są za duże opóźnienia (lag input). Natomiast na Windowsie 10, Stadia działa idealnie (na tym samym sprzęcie). Czy ktoś wie, w czym problem może leżeć, że na Windowsie 7 Stadia dostaje duże lag input? Przeglądarka Edge, czy też Google Chrome - efekt ten sam.
Czy aby Twój ISP nie nałożył popularnego lejka
na łącze przy jednoczesnym kłamaniu, że lejka brak? To ostatnio popularny trick ISP
W gniocie znanym jako windows 7.
Może wina działania Google Stadii, niby sam pisałeś, że powinna wejść na rynek w 2040 jak będzie dopracowana i może za późno na takie zabawki.
Google Stadia już zdążyła poprawić się, obraz wyświetlany jest w porządku, nie to co ostatnio. Windows 7 jest spoko, przełączam się między Windowsem 10. Bardziej mi Win7 odpowiada, ale to też dlatego, że mam komputer jeszcze z Core 2 Quad i z dyskiem HDD. Lejka tzw. nie mam i nigdy nie miałem nałożonego.
W przeglądarce Edge na Chromium, gdzie znajdę przyśpieszanie sprzętowe? To bym wyłączył i zobaczył jaki efekt będzie. Chrome nie mam, usunąłem, na jego miejscu Firefox.