Google teleportuje nas!

gdzie tak masz?

Wyłączony GPS i lokalizuje na podstawie operatora komórkowego?

Na telefonie w Firefox 66 tak mam, nie podróżuje tak mocno by łapał mnie czeski lub tym bardziej białoruski roaming.

Ostatnio, Ojcu na Chromie, Google po szwabsku się witał.
U mnie na Edgu, 5 min dalej, dalej byłem w Polsce.
Najlepsze, ze do Niemiec i owszem blisko, ale nie 50 metrów, raczej kilometrów :wink:

Znowu gdzieś mnie teleportuje:

Bo niby otworzyłem artykuł o ataku na byłego prezydenta tamtego miasta.

Najlepsze że nie bezpośrednio z Google (czyli telemetria pokonała uBlock Origin).

Nie wie google, gdy na każdym koncie wyłączam:
MWSnap312
MWSnap311

Ale IP wiadomy i nawet kod pocztowy :wink:

Na widelcu jesteśmy…
A na forum DP mam lokalizację Gdańsk. Dwa lata temu przestało mi wadzić :stuck_out_tongue_winking_eye:
MWSnap313

Ale ja nie z Siedlec, Czech czy Białorusi, więc nie po IP czy kodzie pocztowym…

ja myślę że oni doskonalę wiedzą co teraz jesz , z kim sypiasz oraz jaki stolec miałeś rano.

To tak dla uśpienia twojej czujności. Nie bubaj :smiley:

Mnie zazwyczaj pod Warszawę Google teleportuje. Ale cóż. Było słynne zerowanie nadajników gps, to i wszystko ma prawo szwankować. :joy::joy::joy:

Z raportu policyjnego:
“Obywatel Seba według zapisów nadajników GPS był w miejscu popełnienia przestępstwa” :wink: Trochę żartem, ale czasami , parę razy czytałem, geolokalizacja była dowodem :stuck_out_tongue:

Ale geolokalizacja Google kłamie. Ja nie znajduję się w województwie mazowieckim. Ale domyślam się, która opcja w UBO robi ochronę prawdziwej lokalizacji i Google głupieje. To ma związek z WebRT i ukrywaniem IP. Ciekawe czy wyłączenie tego naprawi wykrywanie lokalizacji. :joy::joy::joy:

Nic nie teleportuje. To jest normalne dla dynamicznego adresu IP od dostawcy Internetu.
Jesteśmy podłączeni do serwera i gdzie się on znajduje.

Ja nie mam czeskiego czy białoruskiego internetu…

Może łączysz się za pomocą proxy…

No cóż, dostawcy internetu chronią nas przed okiem wujka gugelka. :joy::joy::joy:

UPC widać nie:
MWSnap316

A mam dns connect box…

No patrz mam właśnie upc :joy:

Na kij mi czeskie lub białoruskie proxy… w telefonie…

Ja kiedyś, siedząc na molo w Sopocie, według Google byłem w RPA. Taaa…