Ostatnio zacząłem korzystać z Twitcha. Jako, że jest tam wiele twórców z różnych krajów, to nie zawsze wszystkich rozumiem. Postanowiłem skorzystać z google tłumacz i raz mi się udało skorzystać z google translator. Czat był tłumaczony w czasie rzeczywistym. Niestety drugi raz, już nie mogę tego zrobić. Załączam screeny gdzie przy pierwszym tłumaczenie było udane natomiast na screenie drugim nie ma możliwości tłumaczenia.
Można z czatem nie nadążać
Już latami nie tłumacze stron, tylko tłumaczę zaznaczone miejsca = Do tego mam w systemie zainstalowany qtranslate, który tłumaczu wszędzie, dokumentach a nawet w wszystkich przeglądarkach. W dokumentach - w jakim języku się zaznaczy, to lektor czyta, chińskie po chińsku, polskie po polsku, czy niemieckie po niemiecku - Można się uczyć nawet.
Malutki program.
Powiedzmy - post jest w dwóch językach, a qtranslate tłumaczy oba:
Hah haha. Mnie wystarczy. Mam z 5 zagranicznych kont, ale muszę podpierać się tłumaczeniem.
W ustawieniach qtranslate zostawiłem google, mogłem bing i jakie tylko. Nawet angielskie instrukcje w pdf jak zaznaczę, to pokazuje tłumaczenie. A lekki jest, startuje z systemem
Do ogarnięcia.
“Disney jest oddanie kobiety na księżycu” - to dopiero heca
Tutaj masz poradnik jak ustawić na stałe belkę tłumacza w takiej formie jak na pierwszym zdjęciu.
Kiedyś działało to w każdej przeglądarce, teraz nie koniecznie.
Spróbuj.
W chrome od wersji 35 i Operze od wersji 28 nie ruszy kompletnie (trzeba by przepisać na na nowo (skrypt ma 11 lat) lub implementować z pomocą jakiegoś “violentmonkey” / “tampermonkey”).
Faktycznie ten skrypt nie działa Jednak dziwne jest to, że wczoraj udało mi się odpalić tłumacza i miałem tą belkę jak na pierwszym zdjęciu. Niestety udało mi się tylko raz
Mimo wszystko dziękuje za pomoc.