Google Tłumacz różne wersje

Ostatnio zacząłem korzystać z Twitcha. Jako, że jest tam wiele twórców z różnych krajów, to nie zawsze wszystkich rozumiem. Postanowiłem skorzystać z google tłumacz i raz mi się udało skorzystać z google translator. Czat był tłumaczony w czasie rzeczywistym. Niestety drugi raz, już nie mogę tego zrobić. Załączam screeny gdzie przy pierwszym tłumaczenie było udane natomiast na screenie drugim nie ma możliwości tłumaczenia.

Więc wie ktoś jak skorzystać z tłumaczenia tego co widać na pierwszym obrazku ?

Można z czatem nie nadążać :stuck_out_tongue_winking_eye:
Już latami nie tłumacze stron, tylko tłumaczę zaznaczone miejsca = Do tego mam w systemie zainstalowany qtranslate, który tłumaczu wszędzie, dokumentach a nawet w wszystkich przeglądarkach. W dokumentach - w jakim języku się zaznaczy, to lektor czyta, chińskie po chińsku, polskie po polsku, czy niemieckie po niemiecku - Można się uczyć nawet.
Malutki program.
Powiedzmy - post jest w dwóch językach, a qtranslate tłumaczy oba:

Co do czatu na żywo - próbowałem, choć nie nadążałem:

Hah haha. Mnie wystarczy. Mam z 5 zagranicznych kont, ale muszę podpierać się tłumaczeniem.
W ustawieniach qtranslate zostawiłem google, mogłem bing i jakie tylko. Nawet angielskie instrukcje w pdf jak zaznaczę, to pokazuje tłumaczenie. A lekki jest, startuje z systemem
MWSnap511
Do ogarnięcia.
“Disney jest oddanie kobiety na księżycu” - to dopiero heca :wink:

Dzięki sprawdzę to :slight_smile: Jednocześnie jeśli jednak ktoś wie jak wywołać tłumaczenie strony tak jak na pierwszym obrazku będę wdzięczny.

Zdaje mi się, że bing(microsoft) lepiej tłumaczy niż google.

Tutaj masz poradnik jak ustawić na stałe belkę tłumacza w takiej formie jak na pierwszym zdjęciu.
Kiedyś działało to w każdej przeglądarce, teraz nie koniecznie.
Spróbuj.

https://gadzetomania.pl/28517,pasek-tlumacza-google-w-twojej-przegladarce

nie działa, bo WP i źródło skrytozakładki nie wpadło że teraz się korzysta z https.

Poprawiony kod (dopisane s w linku Google):

javascript:{d=document;b=d.body;o=d.createElement('scri'+'pt');o.setAttribute('src','https://translate.google.com/translate_a/element.js?cb=googleTranslateElementInit');o.setAttribute('type','text/javascript');b.appendChild(o);v=b.insertBefore(d.createElement('div'),b.firstChild);v.id='google_translate_element';v.style.display='none';p=d.createElement('scri'+'pt');p.text='function%20googleTranslateElementInit(){new%20google.translate.TranslateElement({pageLanguage:%22%22},%22google_translate_element%22);}';p.setAttribute('type','text/javascript');b.appendChild(p);}void%200

W chrome od wersji 35 i Operze od wersji 28 nie ruszy kompletnie (trzeba by przepisać na na nowo (skrypt ma 11 lat) lub implementować z pomocą jakiegoś “violentmonkey” / “tampermonkey”).

Faktycznie ten skrypt nie działa :confused: Jednak dziwne jest to, że wczoraj udało mi się odpalić tłumacza i miałem tą belkę jak na pierwszym zdjęciu. Niestety udało mi się tylko raz :confused:
Mimo wszystko dziękuje za pomoc.

Mój z posta działa z Firefox 72+, tylko trzeba z 2 sekundy poczekać.

Możesz popróbować z S3.translator:

Kurcze faktycznie @krystian3w skrypt działa poprawnie na firefoxie. Dzięki wielkie sprawdzę jeszcze ten Translator. Jeszcze raz wielkie dzięki.