Górna belka zamraża się


(Radek68) #1

Po wczytaniu strony wszystko działa, po przewinięciu jej w dół górna belka zmienia wygląd, “zamraża się”, nie jest klikalna, żaden link nie działa na niej (NEWSY, BLOG itd.) Po przewinięciu na górę już taka pozostaje.

Windows 10, EDGE.
Błąd występuje u mnie, w trybie prywatnym również. Zgłaszam, choć nie mam pewności, czy czegoś nie psuje proxy i firewall, ale one są teraz poza moją kontrolą, jeśli występuje to tylko u mnie, to watek wykasuję, ale znając ostatnie zmiany na portalu wolę zgłosić.


(D35CART35) #2

Teraz nie wiem jeszcze wczoraj była klikalna tyle że na widoku.
U mnie jest klikalna.


(krystian3w) #3

W Edge 42 (silnik html 17) linki nie chcą się zamrozić. Może to przez poprawkę za dużego marginesu / rozmiaru zgłoszonego, przez @Fizdę.


To pewnie efekt uboczny reklam WP.

Sprawdzałeś w MS Edge? IE11 się nie liczy ani Firefox / Chrome. Ogólnie to teraz na każdej przeglądarce inaczej się pasek zachowuje:

  • na jednej po chwili nieklikalny (Edge),
  • na innej nie można go odpiąć (Firefox),
  • na kolejnej nie można przypiąć (IE11, Opera, Chrome).

(D35CART35) #4

Tego nie sprawdzę bo działam na archu.


(freshmeat) #5


Może jedno zgłoszenie wystarczy?


(foreste) #6

To wina api wp.pl mam podejrzenie ze wp.pl ma skrypty kopiące bitcoin ,bo na wszystkich ich stronach szaleje mój cpu


(krystian3w) #7

Może szaleć też od niezoptymalizowanego CSS-a dla szablonu strony.


(smbody) #8

Patrząc na ilość błędów ostatnio można określić to jednym słowem - syf.


(Radek68) #9

Nie, bo tamto dotyczy ciągle widocznej belki na przeglądarce Chrome (64 bit) i Firefox (32 bit). To zupełnie inne zgłoszenie.


(krystian3w) #10

Na Edge 41 (silnik html 16) mrozi mi się nawigacja na jakieś 5/10 sekund - czasem nawet bez przewijania.

Potem podwiesza się bliżej górnej krawędzi i działa nawet po powrocie na górę.