Witam!
Grał ktoś w Gothica na procesorze Pentium 4 3GHz?
Jeśli tak, to na jakich ustawieniach dało się płynnie grać? Reszte sprzętu mam raczej dobrą, interesuje mnie tylko czy na Pentium 4 da się w ogóle komfortowo grać w Gothic 3.
Witam!
Grał ktoś w Gothica na procesorze Pentium 4 3GHz?
Jeśli tak, to na jakich ustawieniach dało się płynnie grać? Reszte sprzętu mam raczej dobrą, interesuje mnie tylko czy na Pentium 4 da się w ogóle komfortowo grać w Gothic 3.
Ja na słabym Celeronie 3200 Mhz grałem i dawało radę.
W rekomendowanych wymaganiach pisze że pentium 4 spokojnie starczy.Jeśli miałbyś AMD byłoby gorzej. W gothicu na pentium 4 2Ghz grałem u kuzyna przy 1,5gb ramu i 256 mb grafie więc raczej spokojnie możesz pograć. Gorzej jest z tym że G3 ma jakiegoś buga samego w sobie co nie zapewnia komfortowej gry nawet przy procku i7, po prostu ściągnij najlepszego patcha bo bez niego nie pograsz
Oj ludzie co wy tak do tego buga. Po patchu 1.71 sobie pykam na procu 2ghz i giga ramu. Na lov detalach bo grafa integra, ale gram i nic mi nie tnie.
drobok , jaki masz procesor? Pewnie Core2Duo, a to zmienia sprawę. Ja mam P4, 1,25GB RAM, GeForce 9600GT 512MB i zacina się na minimalnych.
Możecie dokładnie powiedzieć na jakim poziomie szczegółowości graliście (minimum, średni, wysoki, bardzo wysoki)? I czy w ogóle nie było ścinek czy jednak co chwile były?
Mam atlona 5k+, 1giga ddr2 ,grafe geforce 6150se,
Na p4 2,4ghz, 256ramu, i geforce 5200 mi działało ale w miastach nie dało rady się poruszać.
Ogólnie mając 2giga ramu powinno ci działać płynnie. 1,25giga ram czyt 2 kości 1x giga i 1x 256 sprawdź czy nie masz dwóch różnych taktowań na pamięciach.
W czasie gry sprawdziłem zużycie ramu i okazało się, że wolnego zostaje ok. 60MB… W takim razie chyba dokupię 1GB RAM i będę miał 2 GB - może to pomoże. A po za miastami to w ogóle się nie cieło?
Chodzić się dało. O ile był max 1-2 moby czy npc w pobliżu. Drobne przycinki bo wtedy jeszcze patcha 1,7 nie było działało bez problemu.
Kumpel miał giga ramu i u niego też drobne przycinki z tym że w miastach xD
Wg mnie na twoim kompie gothic powinien śmigać. Nie zapomnij również że rużycie ramu w managerze zadań jest razem z plikiem stronicowania jeśli gra chociaż trochę w plik stronicowania się wpisuje to zapomnij o płynnej grze.
Pamiętajcie o łatkach też na pewno poprawią wydajność na starszych konfiguracjach !
Ta gra ma skiczony silnik i MOZE sie ciac nawet na bardzo porzadnym sprzecie a na slabszym chodzic dobrze. Tej gry nie da sie przewidziec
pushop - to rzeczywście prawda. Spójrz na config Siarczyslawa (post nad Twoim) - w innym temacie mówił, że jemu Gothic 3 również potrafi przyciąć, chociaż wydaje się to niemożliwe