Gothic 3 - zacina się na minimalnych

Witam!

Mój komputer:

Pentium 4 3.02GHZ

1,25GB RAM DDR1

GeForce 9600GT 512MB

Zainstalowałem do gry 1.73 Community Patch. Spełniam minimalne wymagania, wydaje mi się, że nawet średnie. Mój procesor znajduje się w wymaganiach zalecanych.

Nawet gdy ustawię rozdzielczość 800x600 i wszystkie suwaki na Minimum lub (jeśli jest możliwość) Wyłączone to gra dalej się zacina.

Gothic 3 oczywiście oryginalny z Platynowej Kolekcji.

Pozdrawiam!

Jezeli komputer ci sie zacina zainstaluj nowe sterowniki do karty graficznej

I sprawdz czy aby komp tobie sie nie przegrzewa

Sterowniki są najnowsze, wczoraj robiłem format i zainstalowałem Windows XP Home Edition. Jak mam sprawdzić, czy się nie przegrzewa?

sciagnij np eversest home edition na poratalu masz

Dodane 05.07.2010 (Pn) 15:41

zakładka czujniki i tam masz temp procesora karty graf dysku i podaj je oczywiscie chwile pograj zeby było widac jak sie maja temperatury po grze

Dodane 05.07.2010 (Pn) 15:42

http://www.dobreprogramy.pl/Everest-Hom … 11558.html

Masz trochę za mało ramu, nawet na 2 gb ram Gothic 3 potrafi się ciąć…

Pograłem trochę i spisałem wyniki z Everesta:

Płyta Główna: 39*C

Procesor: 71*C

Dysk Twardy: 57*C

To wszystkie urządzenia, których temperaturę mogę sprawdzić. Brak karty graficznej, ale z nią jest raczej wszystko ok, bo ma dopiero 1 rok.

Wiem, że 1,25GB to mało, ale na minimalnych ustawieniach nie powinno się zacinać. Chyba nie wzięli wymagań z kosmosu. Wymagania minimalne: 1gb RAM. Ja mam więcej.

Gra nie zacina Ci się dlatego że masz za słabego kompa tylko że silnik gry został bardzo źle zoptymalizowany nawet na mojej konfiguracji da się odczuć nieprzyjemne skakanie. Jedynym ratunkiem są patche wydane przez fanów http://www.cdprojekt.pl/files/get/724/Patch Nic więcej nie da się zrobić …

Siarczyslaw - nie ukradłeś przypadkiem komputera NASA?

A co do Patcha, to mam najnowszego (CP 1.74) z tej samej strony co podałeś.

Mimo to wydaje mi się, że takie przycinanie się to przesada. Gdyby to chociaż nie był aż taki pokaz slajdów…

Przykro mi Loreno nic więcej nie da się zrobić : ( A co do kompa to nasa ma lepsze, i nie ma w nim nic specjalnego, taka praca

Zamierzam dokupić 1GB RAM i zamienić go z 256MB. Dzięki temu będę miał 2GB DDR. Procesora nie ma szans zmienić.