Witam.
Dość często w ostatnim czasie (choć nie tylko) pojawiają się newsy na temat jakiejś nowej dziury w systemie czy programie i jest podawany sposób jej własnoręcznego załatania poprzez odpowiednią zmianę w rejestrze w przypadku gdy producent nie wydał jeszcze łatki w bardziej przyjaznej formie. Niestety nie każdy umie się grzebać w rejestrze czy wolałby coś prostrzego etc. dlatego mam propozycję wprowadzenia gotowych plików .REG , który tylko wystarczy pobrać, kliknąć dwa razy, potwierdzić dodanie i potem ewentualnie uruchomić ponownie system. Byłoby to takie, zapewne przydatne ułatwienie.
Nie chodzi mi o stworzenie osobnego działu poświęconego plikom tego typu tylko o umieszczanie na serwerze danego pliku i dopisanie w newsie informacji o możliwości pobrania takiego pliku.
Co prawda proponowałem już wprowadzenie takiej opcji w komentarzach ale żadnego odzewu ze strony Redakcji niestety nie otrzymałem więc piszę tutaj.
Wiem, że tworzona jest nowa wersja Vortalu oraz forum i żadne zmiany w obecnych wersjach nie będą już wprowadzane ale mam nadzieję, że moja propozycja chociaż zostanie rozpatrzona w stosunku do nowej wersji…