Panowie, chcę kuzynowi kupić PC którego jedynym wymogiem jest żeby CS2 działał okej na średnich ustawieniach.
Wiem że gotowce z allegro to nie jest najlepszy pomysł, ale trochę zależy mi na czasie a druga sprawa planowałem sobie na 3-4 raty rozbić płatność co allegro umożliwia.
Dlatego z racji tego że dysponujecie większą wiedzą chciałbym spytać czy któraś z poniższych jest jakkolwiek warta uwagi?
No ja nie wiem czy nie warto poczekać 1 dzień na części i dać kolejny 1 dzień na złożenie go w całość.
To jest zaledwie 48 godzin :
Używki sobie daruj kupowanie kota w worku i później bujanie się z konsekwencjami .
Wszystkie te komputery zbudowane są z używanych części włożonych w fancy obudowę ze świecidełkami… To jest opudrowane g.. Dlatego trzymałbym się od tego z daleka.
ale lepiej byłoby iść w stronę składaka (do maks 1800zł z możliwością rozbicia na raty)
to taki setup byłby okej gdybym się na to zdecydował? Pasuje to do siebie i będzie trochę lepsze od gotowca wyżej?
Można by zmienić RAM na szybszy (i droższy) - 3600 MHz CL16
I widzę, że procesor zmieniłeś na Ryzen 5 5600, więc potrzebna może być aktualizacja BIOSu. Albo zmiana płyty na A520 lub droższą B550. Albo zmiana procesora na Ryzen 5 4600G
Czy ja mam coś z oczami bo widzę wyraźnie, że wymagane jest zasilania 8 pinowe?
No to jest coś takiego i wszystkie (chyba?) zasilacze produkowane od 10 lat (może 15) to mają.
Można to sprawdzić w specyfikacji zasilacza.
Złącze jest w formie rozdzielnej kostki bo niektóre karty wymagają tylko 6 pinów