GParted - jak tym formatować?

GParted - jak tym formatować ?

GParted (Gnome Partition Editor) jest darmowym narzędziem przeznaczonym do zarządzania i partycjonowania dyskami twardymi. Program potrafi rozpoznawać wiele systemów plików w tym FAT16, FAT32, NTFS, EXT2, EXT3 oraz przeprowadzać na nich szereg operacji takich jak tworzenie, odczytywanie, kopiowanie, usuwanie, przesuwanie, zmiana rozmiaru. Aplikacja dostępna jest z poziomu LiveCD, dlatego też należy nagrać obraz ISO na nośniku CD/DVD a następnie podczas włączania systemu umieszczamy napęd w czytniku CD/DVD. GParted jest doskonałą alternatywą dla innych komercyjnych programów tego typu.

Uwaga:

1. Obraz ISO można nagrać na płytę CD/DVD za pomocą darmowego programu ImgBurn.

2. Program jest przeznaczony wyłącznie dla zaawansowanych użytkowników.

Zadałeś sobie chociaż chwilę żeby Vortal przeglądnąć?

Zadałem sobie no i co ?

Mam to wypalone na cd.

A więc bootujesz komputer z tej płyty. A dalej sobie poradzisz. Zresztą jest wyraźnie napisane:

Jestem zaawansowany.

A poza tym po to jest forum żeby się samemu nie męczyć.

rad @ interia.pl no i co dalej jeszcze jakies pytania co do Gparted’a ??

To samo

rad @ interia.pl zrób tak jak ci kolega El Presidento napisal :

a…jeżeli nie wiesz jak obejrzyj prezentacje ,jest dostępna na wortalu :stuck_out_tongue:

No comments :x

http://ftp1.dobreprogramy.pl/demonstrac … ja_low.htm

Tyle ze nie wiem czy bedzie ona czytelna dla tak “zaawansowanego” usera komputera

:o

rad @ interia.pl obejrzyj kredka w rękę pozapisuj i… do dziela :lol:

Ze względu na charakter dyskusji => Na Luzie

Nie ma demonstracji Gparted.

fiesta Już po raz 3 albo 4 widzę jak nabijasz sobie posty i zaśmiecasz forum. Twojego linku nie sprawdzałem bo nie przedstawia dla mnie żadnej wartości jako że jest od ciebie.

Zaśmiecaniem forum można nazwać bezmyślne posty po przeczytaniu i obejrzeniu instrukcji

Skoro mnie zapytano to odpowiedziałem

rad @ interia.pl radzę przystopować.

W dziale na luzie nie można nabić postów ;]

Nie umiesz czytać??

Przystopuj tych co to mnie bez powodu pyskują !!

Ronni_92

gdybyś przeczytal temat dokładnie to byś się dowiedział ze

temat został tu przesunięty przez moderatora :stuck_out_tongue:

rad @ interia.pl

jest sprawdź to co podal twój ziomal :mrgreen:

Człowiecze zastanów się nad tym co piszesz bo robisz z siebie trolla, i z łaski swojej zanim napiszesz kolejnego bzdeta oglądnij sobie dokładnie demonstrację, bo nie po to została ona zrobiona żeby kolejne dziecko pytało jak korzystać z programu, a przy okazji prawiąc wszystkim naookoło impertynencje :twisted: :evil:

BTW obiecuje że jak zobaczę na forum zapytanie Twojego autorstwa, choć będę znał na nie odpowiedź i tak Ci jej nie udzielę

:stuck_out_tongue: 8)

I niejako na własne życzenie autora tematu topik zamykam.