czy jest gdzieś dostępna historia tego co zostało zmienione w ustawieniach windowsa za pomocą mmc / lub gpedit.msc ?
A po co? Coś nakręcone? Jeśli tak, to pisz.
Na pewno było robione mnóstwo zmian w gpedit / mmc i poprzez lgpo, - zalecenia odgórne we firmie, a teraz ja jako administrator stanowiska nie mogę zainstalować np. drukarki podłączonej przez USB… i nie wiem gdzie i co zmienić Postawienie Windowsa na nowo odpada. Drukarka niby się instalowała sama ale nie drukowała wywalając błąd drukowania, jak ją wywaliłem z drukarek to teraz nie mogę jej zainstalować na nowo bo system jej nie widzi.
Wygeneruj wynikowy zestaw zasad narzędziem tekstowym GPRESULT. Dostaniesz raport w HTML
ok jak już wykonam ten raport (dopiero jutro będę miał dostęp do tego komputera) to co powinno zwrócić moją uwagę? Na jaki wpis mam w szczególności zwrócić uwagę?
Z tego co pamietam to gpedit i mmc i lgpo sa narzerziami w Windows do dokonywania zmian w systemie a nie do tego by w nich i poprzez nie dokonywano w tych narzedzia zmian.
Czytając to co piszesz
Proponuje zaczac od poczatku
Sprawdź logi w Dzienniku zdarzeń.
Kieruj się datą zdarzenia.
P.S.
Napraw pliki systemowe
Wyjaśniło się, wszystko działa. Winne były sterowniki, drukarka na siłę instalowała sterowniki postscript zamiast pcl6.