GPU do gier w 1080p do procesora Ryzena 3600

Witajcie, potrzebuję pomocy w wyborze GPU do gier w 1080p 60 Hz, najlepiej bez stutteringu, ideałem byłoby posiadanie stałych 60 klatek na sekundę.

Sprzęt, który planuję kupić:
Ryzen 3600
RAM DDR4 3200 MHz
MSI B450 TOMAHAWK MAX

Zasilacz wykorzystam z obecnego komputera i jest to SilentiumPC Vero M2 Bronze 600 W SPC166.
Posiadam również GPU GTX 1060 6GB, ale planuję ją zmienić na coś lepszego.

I teraz tak: zastanawiałem się nad MSI GTX 1660Ti GAMING X albo MSI GTX 1660 Super GAMING X (przemawia za nimi kultura pracy i jakość wykonanie) lub chętnie bym wziął jakiegoś RTXa 2060, ale te tańsze modele podobno strasznie się grzeją i wyją jak suszarka…

Co możecie mi doradzić? A może GTX 1060 da sobie jeszcze przez jakiś czas radę?
Chcę kupić sprzęt na dłuższy czas, abym nie musiał za rok lub dwa czegoś w nim wymieniać…

1 polubienie

Zależy od Twojego budżetu, spokojnie możesz do tego procesora wydajniejsze grafiki zamontować.
Gigabyte GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB GDDR6 - jeżeli szukasz taniej płyty z dobrym stosunkiem ceny do wydajności.

Co z obecna kartą? Pchniesz na Allegro, czy oddasz “kuzynowi” za flaszkę napoju bezalkoholowego. :wink: ?

Ogólnie nie polecam przejścia z 1060 6 GB na 1660 Super/TI. 1660Super jest “niepełną 1070”… czyli nawet o jeden pełny szczebelek wyżej nie przeskoczysz. Posiedź spokojnie na obecnej, kup rx 3xxx, może ray tracking dopasują, lub kupisz jakaś 2060 Super z niższą ceną.

Wolę wersje od MSI o których wspomniałem, dołożę trochę i mam kartę o wysokiej kulturze pracy, a przynajmniej tak wynika z recenzji :slight_smile:

Sprzedam, tak jak wszystkie zbędne części po każdej modernizacji :slight_smile:

Jakiś konkretny model? Jakoś nie przepadam za kartami czerwonych…

Zupełnie mnie ta technologia nie interesuje, więcej FPS bez raytracingu > raytracing :slight_smile:

Chodziło o kolejną generację NV, następcę 20X0.

Ogólnie zobacz wyniki, 1660Ti (minimalnie lepsza od Super), jest na poziomie 1070… Dopiero 2060 urywa głowę z wydajnością. Jeżeli chcesz na zapas, to 2060 LUB coś od czerwonych, aczkolwiek problemy ze sterownikami mają obecnie.

Albo 2060 albo czekać na lepsze czasy z hajsem.

A widzisz, zjadłeś “t” w rtx i wyszło rx, czyli karta czerwonych :sweat_smile:

Dlatego wolę się w to nie pakować, trochę o tym czytałem…

Jakiego 2060 polecasz?

Zobaczę, poczekam na inne odpowiedzi i pomyślę :wink:

Zobacz, wybierz: