GPU - MSI Afterburner - Fan Speed - zmiana prędkości na poniżej żółtej linii (30%), ew. jak nie modyfikacja BIOS

Chcę za pomocą MSI Afterburner ustawić prędkość wentylatorów poniżej 30% dla temp. 30 ℃ na karcie GTX 750 Ti. Niestety nie chce zejść poniżej tej wartości co pokazuje GPU-Z przy Fan Speed.

Jakieś pomysły jak to ustawić?
Dlaczego tak się dzieje, że nie schodzi z obrotami?

Ewentualnie można byłoby zmodyfikować BIOS od GPU, ale kompletnie nie mam pomysłu jak się do tego zabrać. Tylko prędkość trzeba byłoby zmienić. Program do modyfikacji też by się przydał, o ile nie da się notatnikiem tego otworzyć.

Okej znalazłem oprogramowanie do edycji BIOSu :–)

Wie ktoś co należy zmienić żeby obniżyć ten próg 30%?
Nie mam głowy żeby czytać dokumentację po angielsku.
Są tu takie parametry jak: RPM11, TMP11, PER11, RPM12, TMP12, PER12, RPM13, TMP13, PER13, PER01, PER02. Z czego PER11 i PER01 wygląda obiecująco.

Ogólnie moja teoria była, że RPM11, RPM12, RPM13 to prędkość wiatraczków, ale ja mam tylko 2 wiatraki więc to pewnie by się nie sprawdziło. RPM w miarę rozsądnie też można byłoby zmienić, ale nie wiem jak dobrze to zmienić.

Mógłby ktoś sprawdzić za co odpowiadają te oznaczenia tych parametrów? I przetłumaczyć jak to poustawiać…

Na przykład chcę prędkość 20% albo 0. Tą żółtą linię trzeba odblokować.

Dodaję jeszcze oryginał:
default_ab

Tu masz wytłumaczone co i jak: attempted maxwell II bios editor guide | Overclock.net
Pamiętaj, że robisz to na własną odpowiedzialność.