Gpu-z - złe wyświetlanie parametrów?


(E Chomik) #1

Nie wiem dokładnie, gdzie umieścić ten temat, ale chyba dobrze napisałem. Albo źle pokazuje program, albo ja źle obsługuje go.

Podczas gry, włączam owy program by zapisywał mi logi, to jeden z nich:

Date , GPU Core Clock [MHz] , GPU Memory Clock [MHz] , GPU Temperature [°C] , GPU Load [%] ,


2009-02-10 12:25:13 , 769.0 , 1125.0 , 71.0 , 14 ,

2009-02-10 12:25:14 , 769.0 , 1125.0 , 71.0 , 4 ,

2009-02-10 12:25:15 , 769.0 , 1125.0 , 71.0 , 4 ,

2009-02-10 12:25:16 , 769.0 , 1125.0 , 70.0 , 0 ,

2009-02-10 12:25:17 , 769.0 , 1125.0 , 70.0 , 0 ,

2009-02-10 12:25:18 , 769.0 , 1125.0 , 70.0 , 1 ,

2009-02-10 12:25:19 , 769.0 , 1125.0 , 70.0 , 1 ,

2009-02-10 12:25:20 , 769.0 , 1125.0 , 70.0 , 8 ,

2009-02-10 12:25:21 , 769.0 , 1125.0 , 70.0 , 0 ,

2009-02-10 12:25:22 , 769.0 , 1125.0 , 70.0 , 0 ,

2009-02-10 12:25:23 , 769.0 , 1125.0 , 69.0 , 0 ,

2009-02-10 12:25:24 , 769.0 , 1125.0 , 69.0 , 0 ,

2009-02-10 12:25:25 , 769.0 , 1125.0 , 69.0 , 0 ,

2009-02-10 12:25:26 , 769.0 , 1125.0 , 69.0 , 0 ,

2009-02-10 12:25:27 , 769.0 , 1125.0 , 69.0 , 0 ,


        Date , GPU Core Clock [MHz] , GPU Memory Clock [MHz] , GPU Temperature [°C] , GPU Load [%] ,

2009-02-10 21:33:33 , 769.0 , 1125.0 , 69.0 , 0 ,

2009-02-10 21:33:34 , 769.0 , 1125.0 , 69.0 , 6 ,

2009-02-10 21:33:35 , 769.0 , 1125.0 , 69.0 , 0 ,

2009-02-10 21:33:36 , 769.0 , 1125.0 , 68.0 , 0 ,

2009-02-10 21:33:37 , 769.0 , 1125.0 , 69.0 , 0 ,

2009-02-10 21:33:38 , 769.0 , 1125.0 , 68.0 , 0 ,

2009-02-10 21:33:39 , 769.0 , 1125.0 , 68.0 , 0 ,

2009-02-10 21:33:40 , 769.0 , 1125.0 , 68.0 , 0 ,

        Date , GPU Core Clock [MHz] , GPU Memory Clock [MHz] , GPU Temperature [°C] , GPU Load [%] ,

2009-02-10 21:46:09 , 769.0 , 1125.0 , 80.0 , 3 ,

2009-02-10 21:46:10 , 769.0 , 1125.0 , 83.0 , 0 ,

2009-02-10 21:46:11 , 769.0 , 1125.0 , 79.0 , 0 ,

2009-02-10 21:46:12 , 769.0 , 1125.0 , 79.0 , 0 ,

2009-02-10 21:46:13 , 769.0 , 1125.0 , 78.0 , 0 ,

2009-02-10 21:46:14 , 769.0 , 1125.0 , 78.0 , 0 ,

2009-02-10 21:46:15 , 769.0 , 1125.0 , 78.0 , 0 ,

2009-02-10 21:46:16 , 769.0 , 1125.0 , 78.0 , 0 ,

2009-02-10 21:46:17 , 769.0 , 1125.0 , 78.0 , 0 ,

Chodzi o taktowanie, tutaj pokazuje 1125 MHZ, a czy przypadkiem podczas gry nie powinno mi skoczyć do 2250 MHz (taktowanie w 3D)? Nie wiem dokładnie, czy powinno się to zmienić, czy będzie cały czas takie taktowanie ? Albo ja źle odbieram działanie tego programu, może on nie pokazuje taktowania w 3D. Albo odwrotnie powinno być, może to jest 1125 z DRR4 już ?

Proszę o porady.

Linki do specyfikacji: http://www.sapphiretech.com/po/products ... =217&grp=3