Gra.exe - nie znaleziono punktu wejścia

Witam. Dzisiaj wraz z grą zainstalował mi się Directx10 na windowsie XP i pojawia się taki komunikat:

2qbagc7.jpg

Z tego, co wyczytałem, to jest to przez to, że na windowsie XP Directy powyżej 9.0c nie działają w ogóle. Próbowałem go odinstalować, ale nie wiem jak. Proszę o pomoc.

1. Odinstaluj grę.

2. Zastosuj przywracanie systemu z przed instalacji gry – najlepiej jakiś punkt kontrolny systemu.

3. Przeczyścić komputer programem CCleaner.

4. Zainstaluj grę, ale podczas instalacji odznacz opcję instalacji Directx10.

Ewentualnie zastosuj program DirectX Happy Uninstall 5.8

http://www.dobreprogramy.pl/DirectX-Hap … 12514.html

Jeżeli to nie pomoże i nadal będziesz miał directX10 to:

1. Wchodzimy w start -> uruchom polecenie regedit

2. Wchodzimy w klucz HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\DirectX

3. Zmieniamy wartość Version na 4.8.0.5515

4. Wszystko akceptujemy i zamykamy rejestr

5. Teraz można zainstalować directX 9.0c

Jaką grę próbujesz zainstalować? Czy gra w wymaganiach ma napisane że działa pod Windows XP?

Wątpię w to że zainstalował ci się DX10 ponieważ takiego dla XP nie ma. Raczej uaktualnieniu uległ DX9.

Czemu nazwa gry jest zamazana? Przecież to żaden wstyd ujawnić w co się gra, no chyba że ten plik nazywa się crack.exe albo coś w tym stylu…

Jeżeli ma Fear3 lub Call of Duty Modern Warfare 3 to o ile dobrze pamiętam była tam opcja instalacji DX10.

Tamister

Poczytaj: blad-except-handler4-common-bibliotece-msvcrt-dll-t225869.html

Dzięki, 4 pierwsze punkty pomogły mi odinstalować DirectaX, ale dalej mam problem z tą grą, poczytałem też o tym błędzie na stronie, którą podałeś, ale też nic. A gra to Sniper Elite V2.

O ile pamiętam to ta gra nie działa ma XP, minimum to Vista i nowsze. Zapewne stąd problemy.

Wymagania sprzętowe: Core 2 Duo 3 GHz, 4 GB RAM, karta grafiki 256 MB (GeForce 8800 lub lepsza), 10 GB HDD, Windows Vista (Service Pack 2)/7

No niestety nie pograsz na XP.