Mam taki problem mam fife 22 działąła dobrze na ubuntu 20.04 (wersja steam) ale po wczorajszej aktualizacji nie chcę się uruchomić to znaczy uruchamia się do momentu i pojawia się komunikat po uruchomieniu origin wyskakuje komunikat.
Origin działa dobrze natomiast już gra nie i ten komunikat dotyczy origin bo w momencie naprawienia grt za pomoca origin wyświetla się ten sam komunikat.
Dodam, że restartowałem komputer i sprawdzałem tą grę na różnych wersjach protona.
Podobny problem , w moim przypadku gra nie uruchamia się przez origin , za każdym razem „trwa weryfikowanie plików” co nie przynosi w ogóle efektu, reinstal nie pomógł. Dzień przed aktualizacja wszystko działało
Już sobie poradziłem trzeba było usunąc katalog 1506830 z compatdata (najlepiej zmienić jego nazwę) i uruchomić jeszcze raz grę i ona sobie stworzy te konfiguracje na nowo, a całym procesie jak już gra będzie działał to przegrac katalog z /compatdata/1506830/pfx/drive_c/users/steamuser/Documents/FIFA 22/ o nazwie FIFA 22 do nowego katalogu.