Gra FIFA 22 nie działa po aktualizacji

Mam taki problem mam fife 22 działąła dobrze na ubuntu 20.04 (wersja steam) ale po wczorajszej aktualizacji nie chcę się uruchomić to znaczy uruchamia się do momentu i pojawia się komunikat po uruchomieniu origin wyskakuje komunikat.

Origin działa dobrze natomiast już gra nie i ten komunikat dotyczy origin bo w momencie naprawienia grt za pomoca origin wyświetla się ten sam komunikat.
Dodam, że restartowałem komputer i sprawdzałem tą grę na różnych wersjach protona.

Podobny problem , w moim przypadku gra nie uruchamia się przez origin , za każdym razem „trwa weryfikowanie plików” co nie przynosi w ogóle efektu, reinstal nie pomógł. Dzień przed aktualizacja wszystko działało :confused:

Już sobie poradziłem trzeba było usunąc katalog 1506830 z compatdata (najlepiej zmienić jego nazwę) i uruchomić jeszcze raz grę i ona sobie stworzy te konfiguracje na nowo, a całym procesie jak już gra będzie działał to przegrac katalog z /compatdata/1506830/pfx/drive_c/users/steamuser/Documents/FIFA 22/ o nazwie FIFA 22 do nowego katalogu.

Ten temat został automatycznie zamknięty 90 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.