Gra sama się zamyka, blue screen

Witam, nie jestem ekspertem od komputerów, od przeszło kilku miesięcy mam problem, gram głównie w Dote 2, mimo tego, że komputer mam całkiem nie najgorszy bo używam go też do innych zadań nie związanych z gamingiem, ostatnimi czasy często podczas uruchomionej Doty, gra sama mi się zamyka, bez żadnego komunikatu i wychodzi do systemu, czasami też dostanę blue screena jednak komunikaty z nim związane zazwyczaj są różne, często choć nie zawsze jest tak, że po tym jak już dostanę blue screena gra przestaje się crashować, do momentu aż nie zrestartuje kompa.

Znalazłem wcześniej tutaj podobny temat, gdzie rzekomym źródłem problemu był jeden z dysków, dołączam zatem zrzuty ekranu z programu AIDA ponieważ sam nie jestem w stanie tego zinterpretować.

Po crashu gry wejdź w podgląd zdarzeń, zakładki aplikacje i system i wrzuć jakie akcje się pokazały.

Hej,

A jeśli chodzi o wysokości temperatur poszczególnych podzespołów, to lepiej to sprawdzić przy pomocy programu HWInfo - przycisk Sensors. Oczywiście uruchamiasz program i sensory, minimalizujesz i grasz przez jakiś czas. Później pokazujesz to, co zarejestrował program na screenach.

Pozdrawiam,
Dimatheus