Gra The Sims 3 nie chce się uruchomić


(Justyk91) #1

Witam wszystkich,

mam oryginalne simsy 3 (w. podst). Wszystko zainstalowalam i byc powinno wszystko dobrze, jednak kiedy odpalam gre, pokazuje sie oczywiscie znaczek EA, potem ta animacja, a potem Simys powinny się ładować, jednak po 2 sekundach gra się wyłącza i wyskakuje komunikat 'Gra TS3 przestała działać' (taaa jakbym nie zauwazyla..). I tam mozna rozwinac to jest tak:

Podpis problemu:

Nazwa zdarzenia problemu: APPCRASH

Nazwa aplikacji: TS3W.exe

Wersja aplikacji: 0.1.0.27

Sygnatura czasowa aplikacji: 4f2b35b6

Nazwa modułu z błędem: TS3W.exe

Wersja modułu z błędem: 0.1.0.27

Sygnatura czasowa modułu z błędem: 4f2b35b6

Kod wyjątku: c0000005

Przesunięcie wyjątku: 0031ba27

Wersja systemu operacyjnego: 6.1.7600.2.0.0.256.1

Identyfikator ustawień regionalnych: 1045

Dodatkowe informacje 1: 044f

Dodatkowe informacje 2: 044f5d804e095772eddecffc100bd7ae

Dodatkowe informacje 3: 84a0

Dodatkowe informacje 4: 84a0e1afd6e99c6f2f9b860340c5cdce

Karty graficzne mam ATI, a na pudelku od gry cos pisze ze 'wspierana przez NVIDIA GeForce i tam rozne jej wersje podane'. Na pudelku jest tez napisane o Windowsie XP i Viście, ja mam Windowsa 7, ale myślę, że to nic nie szkodzi.

Jeśli chodzi o procesor to mam coś takiego: AMD Turion XD Ultra Dual-Core Mobile ZM-82 2.20 GHz

Na pudelku jest, ze trzeba miec (jesli chodzi o Viste): 2.4 GHz P4-procesor lub podobne.

Pomożecie ludzie? :slight_smile:


(system) #2

uruchom jako administrator i w zgodności z xp sp3, we właściwościach będzie


(Justyk91) #3

mógłbyś trochę rozwinąć odpowiedź jak to zrobić? jak jako administrator? :slight_smile: ja aż taka bardzo zielona w te klocki nie jestem, ale jednak nie do końca łapie


(AdrianZloty) #4

prawo klik na ikonkę od gry>właściwości>zakładka zgodność tam ustawiasz tryb zgodności z win XP SP3 i dajesz ptaszka na uruchom jako administrator


(Justyk91) #5

kurcze, próbowałam różne pozycje w zakładce 'zgodność', ale niestety nadal nic, dalej to samo :C dosłownie jak po animacji jest ten pasek co ma się załadować, to to się włącza na 2 sekundy, chwila muzyczki tytyt i się wyłącz.. może to być że nie taka karta graficzna czy raczej nie ma znaczenia? może spróbuje na innym kompie to zobacze czy to u mnie tylko takie przeboje jak zawsze


(system) #6

a inne gry jak Ci chodzą?

podczas instalacji gry nie miałaś żadnych problemów? tzn. czy wszystkie składniki gry się zainstalowały?

Zaktualizuj sterowniki od grafiki, jeżeli nie wiesz jak to podaj model grafiki to Ci tu znajdą

Jeżeli problem nie ustanie przeinstaluj grę od nowa, może po prostu DirectX Ci się nie zainstalował lub coś innego


(Justyk91) #7

Nie mam właśnie żadnych innych gier, żeby sprawdzić.

Instalacja przebiegła normalnie, dobrze, jedyna wada to że trwało to bardzo długo :slight_smile: Co to tego DirectX to chyba się zainstalował, bo wpisywałam tą nazwę w tym folderze gdzie są simsy to był program do wyinstalowania go.

Co do kart graficznych to tak:

ATI radeon hd 3200 graphics

i

ATI Mobility Radeon HD 4650.

Aktualizowałam im sterowniki, znaczy kliknęłam, ale komunikat pokazał się, że są one aktualne. Ściągnęłam też 'coś', czyli chyba jakiś sterownik, który pasuje niby, ale też nie pomogło. Może coś zrobiłam źle, na pewno wy mądrzejsi coś czuje i coś wymyślicie :slight_smile:

+

Wgrałam Simsy na innym komputerze, który też ma Windowsa 7, ale który nie miał kiedyś Visty (tak jak to było u mnie) i Simsy się włączają normalnie.

+

W każdym razie dziękuje wszystkim za pomoc ludzie :slight_smile: Przeinstalowałam i działa już cacy!