jak nie może być w byle jaki dzień, to nie może w ogóle nie może być zabity ?
Tego samego dnia w jego urodziny , byłaby to niespodzianka, prezent urodzinowy :lol: :lol:
Nie moze zostać zabity.
Skoro egzekucja ma mieć miejsce w ciągu nabliższych 7 dni, to niedziela odpada bo skoro dożyłby tego dnia to wiedziałby, że jest to ostatni dzień na wykonanie egzekucji. Ostatnim dniem jest zatem sobota, ale skoro niedziela odpada to i sobota posługując się taką samą logiką rozumowania - w sobotę wiedziałby skazaniec, że to już ostatni możliwy dzień egzekucji itd… ;]
dobrze… mati157 zadajesz
Uuu ja mam trochę zagadek Nie wiedziałem o tym temacie
Trzeba czekać na swoja kolej chyba, że Mati157 odda kolejkę
oddaje czekam na jakies fajne zagadki
Nie wiem czy lubicie tego typu zagadki ale mam nadzieję, że tak Nie jest ona łatwa(w moim mniemaniu) więc czas ruszyć główką
Jakie jest hasło? ;
Nie wiem czy w dobrą strone główkuję ale wydaje mi sie ze cos z ta liczba 24. Powtarza sie ona 3 razy oraz 2 razy w sumie liczb 13+11=24, 3+21=24, lecz pozostaja jeszcze dwie 6 ;/ Hmm 6+6=12 Jeżeliby podłożyć pod równanie 2+2=5 krotność powtarzania się liczb np dwie 6 pod 2 czyli 12 plus znowu dwie 6 czyli 12+12 a pod piątke 24 (bo powtarza się 5 razy) to by wyszło nam równanie 12+12=24 co by było prawdą wiec hasłem chyba będzie liczba 24 dobrze myślę?
Hmm baardzo zimno W złym kierunku idziesz
To kombinuje dalej
a jakby zsumować cyfry każdej liczby i odczytać od tyłu ??
6 3 6 2 6 4 6 6 ??
Powiem tak, że liczby to tylko podpowiedź i mają nakierować na odpowiednie hasło. Lecz same liczby nie są hasłem
Nie mogę zgadnąć… potrzebne mi jest jedno tylko… czy hasło jest liczbą tzn czy zawiera liczby??
Hmm no dobra, w haśle nie ma liczb są same litery, które Tworzą hasło do miasta. Teraz to już pewnie każdy zgadnie
“atlantyda” ?
Noo wreszcie ^^ dokładnie to Mówiłem, że to nie takie trudne
Madzia, zadajesz lub oddajesz ;D
hej hej magdalena1999 jak do tego doszłaś ???
mint1991 , każda liczba odpowiada literze .
Ale nie wiem co atlantyda ma wspólnego ze złotym miastem .
Ta, też probowalem tak ze kazdy numer odpowiada literze w alfabecie ale ja liczyłem na alfabecie z literami ą,ę,ć etc. dlatego mi nie wychodzilo, pozniej sie zorientowalem ze trzeba wziac alfabet 24lierowy i liczyc od tyłu brawo magdalena1999
Atlantyda była wyłącznie przypadkowym hasłem nie związanym ze złotym miastem
A tutaj macie rozwiązanie gdyby ktoś był ciekawy
http://www.archlord.info.pl/zagadki/goldcity.htm
Ofc wszystkie zagadki są mojego autorstwa Oki mam kolejne jeśli jesteście ciekawi, o ile madzia odda