Gra w zagadki

jak nie może być w byle jaki dzień, to nie może w ogóle nie może być zabity ?

Tego samego dnia w jego urodziny , byłaby to niespodzianka, prezent urodzinowy :lol: :lol:

Nie moze zostać zabity.

Skoro egzekucja ma mieć miejsce w ciągu nabliższych 7 dni, to niedziela odpada bo skoro dożyłby tego dnia to wiedziałby, że jest to ostatni dzień na wykonanie egzekucji. Ostatnim dniem jest zatem sobota, ale skoro niedziela odpada to i sobota posługując się taką samą logiką rozumowania - w sobotę wiedziałby skazaniec, że to już ostatni możliwy dzień egzekucji itd… ;]

dobrze… mati157 zadajesz

Uuu ja mam trochę zagadek :smiley: Nie wiedziałem o tym temacie :expressionless: Trzeba czekać na swoja kolej chyba, że Mati157 odda kolejkę :stuck_out_tongue_winking_eye:

oddaje :slight_smile: czekam na jakies fajne zagadki :smiley:

Nie wiem czy lubicie tego typu zagadki ale mam nadzieję, że tak :slight_smile: Nie jest ona łatwa(w moim mniemaniu) więc czas ruszyć główką :smiley:

gold_city.jpg

Jakie jest hasło? ;

Nie wiem czy w dobrą strone główkuję ale wydaje mi sie ze cos z ta liczba 24. Powtarza sie ona 3 razy oraz 2 razy w sumie liczb 13+11=24, 3+21=24, lecz pozostaja jeszcze dwie 6 ;/ Hmm 6+6=12 Jeżeliby podłożyć pod równanie 2+2=5 krotność powtarzania się liczb np dwie 6 pod 2 czyli 12 plus znowu dwie 6 czyli 12+12 a pod piątke 24 (bo powtarza się 5 razy) to by wyszło nam równanie 12+12=24 co by było prawdą wiec hasłem chyba będzie liczba 24 :slight_smile: dobrze myślę?

Hmm baardzo zimno :stuck_out_tongue: W złym kierunku idziesz :slight_smile:

To kombinuje dalej :stuck_out_tongue:

a jakby zsumować cyfry każdej liczby i odczytać od tyłu ??

6 3 6 2 6 4 6 6 ??

Powiem tak, że liczby to tylko podpowiedź i mają nakierować na odpowiednie hasło. Lecz same liczby nie są hasłem :smiley:

Nie mogę zgadnąć… potrzebne mi jest jedno tylko… czy hasło jest liczbą tzn czy zawiera liczby??

Hmm no dobra, w haśle nie ma liczb :stuck_out_tongue: są same litery, które Tworzą hasło do miasta. Teraz to już pewnie każdy zgadnie :smiley:

“atlantyda” ?

Noo wreszcie ^^ dokładnie to :wink: Mówiłem, że to nie takie trudne :stuck_out_tongue: Madzia, zadajesz lub oddajesz ;D

hej hej magdalena1999 jak do tego doszłaś ???

mint1991 , każda liczba odpowiada literze .

Ale nie wiem co atlantyda ma wspólnego ze złotym miastem .

Ta, też probowalem tak ze kazdy numer odpowiada literze w alfabecie ale ja liczyłem na alfabecie z literami ą,ę,ć etc. dlatego mi nie wychodzilo, pozniej sie zorientowalem ze trzeba wziac alfabet 24lierowy i liczyc od tyłu :stuck_out_tongue: brawo magdalena1999 :stuck_out_tongue:

Atlantyda była wyłącznie przypadkowym hasłem nie związanym ze złotym miastem :slight_smile:

A tutaj macie rozwiązanie gdyby ktoś był ciekawy :wink:

http://www.archlord.info.pl/zagadki/goldcity.htm

Ofc wszystkie zagadki są mojego autorstwa :smiley: Oki mam kolejne jeśli jesteście ciekawi, o ile madzia odda :smiley: