A nic z tego . Wprawdzie wczoraj zajrzałam ostatni raz na forum ok. 19:20 (czyli kwadrans za wcześnie), ale zagadkę mam:
Jak ułożyć dziesięć monet, żeby utworzyły pięć rzędów, po cztery monety w rzędzie?
A nic z tego . Wprawdzie wczoraj zajrzałam ostatni raz na forum ok. 19:20 (czyli kwadrans za wcześnie), ale zagadkę mam:
Jak ułożyć dziesięć monet, żeby utworzyły pięć rzędów, po cztery monety w rzędzie?
Głowa mnie boli, ale juz wiem jak to zrobic Narysujcie sobie “pentagram”
postawcie kropki (monety) na ramionach i na przecięciach lini (rzędów) i jest 10monet 5 rzędów po 4 monety
PS: oddaje
HDTVi?
:?:
na pierwszej stronie było o technologii telewizyjnej (kolega widocznie nie zauważył że jest więcej stron)
ja jestem ciekawy
Jest pusty pokoj i wisi w nim zarowka. Stoisz przed zamknietymi drzwiami do tego pokoju. Przy drzwiach sa trzy wlaczniki, jeden z nich wlacza zarowke. Mozesz pstrykac dowolnie wlacznikami ale tylko raz mozesz wejsc do pokoju i po tym masz stwierdzic, ktory z wlacznikow wlacza zarowke. Jak to zrobic?
Wchodzę do pokoju, uchylam drzwi, wystawiam rękę i pstrykam do bólu aż żarówka się włączy
nie, pstrykac mozesz dopoki drzwi sa zamkniete
zrobić dziurę w drzwiach :lol:
tez nie, uszkodzenie drzwi czy jakies inne sposoby podgladania nie wchodza w gre
rozebrać przełączniki i na sobie sprawdzić przez który przechodzi prąd
rozbieranie wlacznikow ani czegokolwiek innego rowniez nie wchodzi w gre
lol innowacja roku 2008
no to przełączyć każdy po 1 razie… jeżeli to są włączniki to powinno działać :roll:
nie bardzo rozumiem, jezeli wlaczysz wszystkie trzy to napewno zarowka sie zaswieci ale tu chodzi o to aby ustalic, ktory wlacznik jest od zarowki
Jeśli pozostałe dwa to byłyby atrapy zadziałało by
ew można włączać po kolei i sprawdzać czy w którymś z pozostałych pokoi zapaliło by się światło
jest tylko jeden pokoj i trzy wlaczniki, jedyne co mozesz z nimi zrobic to wlaczac i wylaczac
Hmmm no to włączam pierwszy i wchodzę “pod drzwi” jeżeli widzę jakiś cienki promień światła to ten a jeżeli nie to robię tak dalej (tylko nie z tym samym przełącznikiem :D).
jak pisalem juz wczesniej nie ma mozliwosci podgladania, zajzec do pokoju mozesz tylko jeden jedyny raz
A powiedz nam jest tu jakiś haczyk ?
Może to głupie ale…
No jak pusty to i drzwi nie ma (?) a więc nie mogę stać przed drzwiami :]
a jak i to jest źle to włączam godmode i widzenie przez ściany (i drzwi!) i wiem wszystko