nie ma zadnego haczyka, w jaskini jest ciemno i nic nie widza ale moga ze soba rozmawiac, a na zewnatrz jest jasno wiec widza czapki innych ale nie moga rozmawiac
Gdy wyjdą każdy zdejmie czapkę i niebiescy na prawo czerwoni na lewo ?
nie ma zdejmowania czapek, na zewnatrz kazdy widzi czapki innych ale nie wie jaka ma na glowie
Rzuć rozwiązanie bo mózg mi już pęka nie mogę nic wymyślić
to by bylo za szybko, dajmy innym mozliwosc znalezienia rozwiazania
A może jeden ujrzy ogień a drugi wodę >? wezmą rozpalą pochodnie i pójdą w stronę rzeki :> XD
nie
-
Zmawiają się co do tego co poniżej.
-
Wychodzą po dwóch, patrzą jaką czapkę ma partner.
-
Wracają do jaskini i mówią partnerowi, jaką ma czapkę.
-
Teraz każdy wie jaką ma czapkę i może się ustawić.
Innego rozwiązania nie widzę.
Każdy kolejny, wychodzący z jaskini krasnoludek ustawia się pomiędzy tymi w czerwonych czapkach, a tymi w niebieskich.
(1999 to nie jest moja data urodzenia )
Każdy kolejny, wychodzący z jaskini krasnoludek ustawia się pomiędzy tymi w czerwonych czapkach, a tymi w niebieskich.
(1999 to nie jest moja data urodzenia )
Przestaję sobie to wyobrażać . Jeszcze mi się przyśni!
Więc odpada. sphinx , podaj w końcu rozwiązanie.
magdalena1999 podala prawidlowa odpowiedz, dla wyjasnienia dodam, ze najpierw wychodzi dwoch krasnoludkow i staja kolo siebie, nastepnie wychodzi trzeci i patrzy na ich czapki, jezeli obaj maja czapki tego samego koloru to staje obok nich a jezeli maja rozne kolory czapek to staje miedzy nimi i tak samo robi kazdy nastepny wychodzacy z jaskini
Ale wtedy wychodziło by na to że się umówili
i o to chodzi zeby siedzac w jaskini umowic sie tak by na zewnatrz ustawic sie w rzedzie nie rozmawiajac ze soba
Na placu budowy, rusztowaniu pracuję 5 robotników. W pewnym momencie majster mówi: Połowa ma przerwę. Jak to możliwe ?
1.Możliwość
Na rusztowaniu jest 5 robotników, ale na budowie ogółem 10.
2.Możliwość
Szef też idzie na przerwę a 5+1=6:2=3
3.Możliwość
Połowa to nazwisko pracownika xP
No nie trafiłeś ale chyba mogę ci uznać xD bo byłeś blisko
Szef też pracuje na rusztowaniu i mówił do 4 pozostałych, że połowa ma przerwę
ZDAJESZ
Chyba zadajesz
Zdaje w sensie, że zdał zagadkę np. zdajesz test
Heh to zdawaj Konrad93