mam problem z grą i w zasadzie brak pomysłu, jaki może być problem.
Gra FM20 pobrana z EPIC’a. Gram od dłuższego czasu. Wczoraj wieczorem wszystko normalnie, dzisiaj odpalam i w trakcie uruchamiania gra się wyłącza.
Co zrobiłem do tej pory:
Pobierz ten plik i zapisz w katalogu z FRST fixlist.txt (4,4 KB) „Plik naprawczy został utworzonytylko dla Ciebie, nie należy go stosować na innym komputerze”
Uruchom FRST i kliknij Napraw, program wyłączy niepotrzebne procesy, zrobi Punkt Przywracania i zacznie pracę.
Po restarcie wklej plik wynikowy.
Przeskanuj MBAM i ADW Cleaner
MBAM:
Zamknij wszystkie aktywne programy i przeglądarki.
Zainstaluj MBAM w wersji na Komputer Osobisty
Pierwsze kroki - Wybierz wersję - darmowe Premium na 14 dni lub kontynuacja wersji podstawowej
Wejdź w Ustawienia w Prawym górnym rogu
Zakładka Bezpieczeństwo
Wyłącz Autouruchamianie, jeśli nie zamierzasz zostawiać programu w systemie
W Opcjach skanowania zaznacz trzy pierwsze z czterech dostępnych
Skanuj w poszukiwaniu Rootkitów
Skanuj archiwa
Użyj sztucznej inteligencji …
Wróć do Głównego Menu
Rozpocznij skanowanie, po przeskanowaniu oczyść to co znajdzie.
Wstaw pliki wynikowe ADW Cleaner i MBAM
Pozdrawiam
Przede wszystkim dziękuję za pomoc.
Teraz gra ruszyła.
Po krótce:
po zrobieniu fix’a w FRST i restarcie jeszcze wyrzucało błąd, ale po skanowaniu MBAM i restarcie ruszyło.
Mam nadzieję, że nic sie w tej kwestii nie zmieni.
Czy wiadomo co było przyczyną?
Pobierz ten plik (poprzedni usuń) i zapisz w katalogu z FRST fixlist.txt (409 bajtów)
„Plik naprawczy został utworzonytylko dla Ciebie, nie należy go stosować na innym komputerze”
Uruchom FRST i kliknij Napraw, program wyłączy niepotrzebne procesy, zrobi Punkt Przywracania i zacznie pracę.
Po restarcie wklej plik wynikowy.
Przeskanuj ESET Online
Po skanowaniu wklej plik wynikowy.
Na przyszłość miej na uwadze że pobieranie i uruchamianie plików ‘z niepewnych źródeł’ może skutkować nawet zaszyfrowaniem najważniejszych plików na dysku, bez możliwości odzyskania lub uszkodzeniem zainstalowanych aplikacji, systemu.
Możesz plik pobrany sprawdzić na VirusTotal czy jest bezpieczny.